Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Medicul pediatru Mihai Craiu, câteva sfaturi pentru părinții care au copii bolnavi de COVID-19

Thursday, 05 November 2020, 21:38 Sursă: realitatea.net, Facebook

Autor: Ioana Stanescu

 

„În ultimele zile am început să vedem din ce în ce mai mulți copii COVID19 pozitivi.

Marea majoritate sunt diagnosticați pentru ca au o maladie severă, DIFERITĂ de COVID19, într-un scenariu ce impune spitalizarea.

Conform regulamentului INSMC toți copiii ce au nevoie de internare sunt testati PCR. In vară vedeam 1 caz pozitiv la 4-5 zile, acum vedem unul la cateva ore. Deci am reușit!! Iresponsabilitatea unora, prostia altora si nerespectarea regulilor de către bună parte dintre noi "a împins" infecția cu noul coronavirus și la copii. Inclusiv la cei care stau continuu acasă, având comorbidități.

Din rațiuni etice nu voi vorbi despre cazuri. Încă nu... Incă sper să realizăm că riscăm să ne omorâm și copiii, nu numai bunicii!

Chiar dacă infecția cu SARS-CoV-2 evoluează ușor la majoritatea copiilor, cei având comorbiditați vor fi la fel de expuși riscurilor ... ca și adulții ce au maladii similare.

Voi atrage atenția asupra unui scenariu ingrijorător. Deoarece mulți copii au părinții depistati COVID19 + este important să știm ce trebuie făcut cu un copil ASIMPTOMATIC.

Chiar dacă este testat pozitiv copilul, un asimptomatic sau având o formă minoră de boală, NU TREBUIE tratat "preventiv" cu nimic. Zice protocolul Societații Italiene de Infecții Pediatrice (cel mai nou, din țara UE unde chiar au fost mulți copii depistați) - https://ijponline.biomedcentral.com/.../s13052-020-00900-w

MESAJ DE LUAT ACASA - un copil asimptomatic dupa contact cu un părinte bolnav, COVID+, nu primește profilactic antibiotice. Este complet INTERZISĂ administrarea de azitromicină sau altele, mai ales fără consult medical”, scrie Mihai Craiu într-un mesaj postat pe pagina de Facebook „Spitalul Virtual pentru copii”.

Dr. Mihai Craiu este medic primar la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului și fondatorul paginii de Facebook „Spitalul virtual pentru copii”. 

Citește și Care sunt cele mai frecvente simptome Covid întâlnite la COPII. Semnele care trebuie să te pună în gardă

Simptomul la care trebuie să fie atenți părinții la copiii cu forme ușoare de COVID-19. Sfatul unui medic în cazul agravării bolii

Ce nu se știe încă despre Covid-19. Cât de mortal este, de fapt, și ce rol au copiii în răspândirea bolii

Avertismentul specialiștilor: La copii, evoluția COVID-19 poate fi imprevizibilă

Semnal de alarmă al specialiștilor: Vaccinurile împotriva coronavirusului NU sunt testate încă și la copii

Primul copil grav bolnav de COVID-19, internat la Terapie Intensivă în România. Are și sindrom similar Kawasaki

STUDIU Copiii pot transmite noul coronavirus timp de mai multe săptămâni, chiar după ce au scăpat de simptome

 

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL