Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

”Legile Puterii”| Traian Băsescu, despre statul paralel: La K2 s-a încercat scoaterea puterii din instituții, în interes personal

Friday, 27 November 2020, 22:45 Sursă: Realitatea Plus

Autor: Irina Chirtoc

”În ceea ce privește afirmația că Dîncu și Coldea vor să reformeze statul paralel... lucrurile sunt mai complicate. Nu vorbim de doi oameni, ci de un grup care se întâlnea de două ori pe săptămână la K2. Din grup făceau parte Maior, Coldea, Kovesi, Ponta, Dragnea și, uneori, venea să-i asiste cu sfaturi Dîncu. Acolo s-a proiectat scoaterea puterii din instituții, lângă instituții.

Să fim foarte clari: orice stat are și ceea ce se numește ”deep state”, nu există state puternice care să nu aibă așa ceva. Dar acel deep state este structura de stat care asigură continuitatea, nu mutarea puterii din instituții în afara lor, în folos propriu. Aici, prin mutarea puterii din instituție în afara instituției, s-a vrut crearea unui stat condus de Ponta, cu Maior Premier, Șef la SRI - Gabriel Oprea. Era o construcție a unui stat care nu venea din deep state, venea dintr-un aranjament de suprafață, d-asta nici nu s-a putut realiza”, a declarat Băsescu. 

Citește și: ”Traian Băsescu despre ”coincidența” între închiderea marelui dosar EADS și numirea lui Kovesi la conducerea Parchetului European - VIDEO”

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL