Irina Chirtoc este redactor la site-ul de știri Realitatea.net din 2020. A absolvit cursurile universitare de Jurnalism și și-a început cariera în 2008, în trustul Realitatea Media, unde a mai lucrat ca redactor la Realitatea TV si The Money Channel. De atunci, și-a mai întreținut pasiunea pentru scris colaborând cu o revistă și alte două site-uri unde a semnat articole pe domeniile politic, mediu, ecologie, lifestyle și carieră. Adevarata provocare a rămas la Realitatea, unde s-a dezvoltat din punct de vedere profesional și continuă să o facă și astăzi în mijlocul unei echipe care are în comun aceeași pasiune. Este locul unde a conștientizat rolul-cheie al presei în modelarea societății, a învățat să aprecieze importanța unei informații curate și necesitatea de a-i fi trimisă cititorului interesat cât mai rapid. Urmărește noutățile din domeniile politic, social, educație, economic, extern, evenimentele din țară, dar cel mai mult îi plac știrile pozitive și cele care pot produce schimbări. "În Realitatea suntem mai buni!"

Articolele autorului Irina Chirtoc:

Vaccin Pfizer/BioNTech împotriva COVID-19 Foto: Profi Media

Vaccinul Pfizer, mai PUȚIN eficient în cazul persoanelor obeze. Ce recomandă cercetătorii - date preliminare

Oamenii care suferă de obezitate ar putea avea nevoie de o doză suplimentară de vaccin pentru a beneficia de protecția maximă oferită de acesta împotriva noului coronavirus. Este o ipoteză apărută în urma unui studiu făcut de cercetătorii italieni, care au urmărit nivelul de anticorpi dobândit de angajații din sănătate după ce au primit ambele doze de vaccin Pfizer/BioNTech.

Cât de eficient este vaccinul AstraZeneca împotriva tulpinii britanice

VIDEO AstraZeneca PROTEJEAZĂ împotriva tulpinii britanice a coronavirusului. Ce mutație ridică probleme pentru vaccinuri

Răzvan Cherecheș, consilier în Ministerul Sănătății, a declarat că eficacitatea vaccinului dezvoltat de AstraZeneca depinde de tipul de tulpină, dar studiile preliminare arată că, în cazul variantei sud-africane, are o reacție scăzută. Profesorul de sănătate publică de la Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca subliniază însă că cele trei vaccinuri din România protejează foarte mult împotriva formelor severe ale Covid-19.