Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Irlanda de Nord și Scoția - în CARANTINĂ! Restricții DURE până la 11 decembrie, din cauza coronavirusului

Friday, 20 November 2020, 16:04 Sursă: realitatea.net, Agerpres

Autor: Ioana Stanescu

 

Peste 2 milioane de scoţieni vor trăi, începând de vineri, sub cel mai ridicat nivel de restricţii de până acum împotriva noului tip de coronavirus, în timp ce Irlanda de Nord a decis la rândul său să introducă o carantină de două săptămâni, informează AFP, preluată de  Agerpres.

În Regatul Unit, ţara cea mai îndoliată de pandemie din Europa, cu aproape 54.000 de morţi, fiecare provincie decide propria sa strategie în faţa crizei sanitare. Anglia şi cei 56 de milioane de locuitori au intrat în carantină pentru patru săptămâni, până  pe 2 decembrie.

Marea Britanie inregistra până vineri 1,45 de milioane de oameni infectați cu noul coronavirus, dintre care 53.755 au decedat.

SCOȚIA

În Scoţia, începând cu orele locale 18:00, în 11 zone, printre care oraşul Glasgow, cluburile şi restaurantele vor fi închise până pe 11 decembrie, la fel şi magazinele neesenţiale şi saloanele de înfrumuseţare. În schimb, şcolile vor rămâne deschise.

Aceste măsuri vor viza peste 2 milioane de persoane dintr-o populaţie de 5,5 milioane.

IRLANDA DE NORD

În Irlanda de Nord, guvernul local a decis joi seara să impună două săptămâni de carantină suplimentare, de la 27 noiembrie până pe 11 decembrie. Anunţul intervine după o relaxare parţială în urma a cinci săptămâni de restricţii decretate la mijlocul lui octombrie, unele activităţi comerciale precum cafenelele, frizeriile şi saloanele de înfrumuseţare fiind autorizate să redeschidă vineri.

Aceste activităţi comerciale, la fel ca alte activităţii neesenţiale, vor trebui să închidă din nou în timpul noii carantine. Cluburile şi restaurantele, care erau autorizate să redeschidă pe 27 noiembrie, vor rămâne închise două săptămâni în plus. Şi în Irlanda de Nord copiii vor putea merge în continuare la şcoală.

Cei 1,9 milioane de locuitori ai Irlandei de Nord sunt invitaţi să lucreze în telemuncă dacă este posibil şi nu vor putea să iasă din locuinţă decât pentru motive precise, cum sunt cumpărăturile sau exerciţiile fizice.

În faţa riscului de a vedea spitalele "saturate în următoarele săptămâni", "o intervenţie fermă, cu o cadenţă minuţios aleasă, este necesară pentru a avea un Crăciun sigur şi fericit", a comentat premierul nord-irlandez Arlene Foster, într-un comunicat.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL