Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iohannis: Conducerea PSD încalcă FLAGRANT toate normele. Dacă ar fi fost un guvern PSD în pandemie, ar fi fost foarte, foarte, foarte rău

Wednesday, 28 October 2020, 19:28 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu

 

„Din fericire acum in pandemie e PNL la guvernare, si impreuna cu mine cautam masurile adecvate, proiecte, gasim oportunitati pentru a preveni raspandirea acestei boli și a trata bolnavii.

Cum credeti ca ar fi fost cu o guvernare PSD, daca conducerea PSD nu respecta cele mai elementare reguli? Cum poate un lider pesedist sa nu puna masca, cât de greu este? Vă dati seama ca nu-i prea intereseaza. Va spun ca, daca ar fi fost un guvern PSD, ar fi fost foarte, foarte, foarte rău.

În ce privește acuzația de acțiune politică a poliției, e rizibilă. Probabil a fost o persoana care, vazand ce fac pesedistii acolo, a sesizat politia, care i-a gasit incalcand flagrant toate normele la care ceilalti romani se supun.

De unde se vede ca PSD nu s a reformat, povesteste  lucruri frumoase.  Am văzut că l-au trimis pe doctorul Rafila să prezinte un program pe sănătate, dar pe ei nu îi interesează asta”, a declarat șeful statului, miercuri, la Cotroceni.

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat de jurnaliști dacă acuzația președintelui PSD, Marcel Ciolacu, la adresa Guvernului Orban este întemeiată, după ce a fost sancționat de Poliție pentru că nu a respectat regulile sanitare în spații închise.

Citește Marcel Ciolacu, FĂRĂ REGULI pe timp de epidemie. Liderul PSD, surprins alături de 10 persoane la o masă, într-un restaurant

În weekendul trecut, Marcel Ciolacu și ceilalți zece membri ai PSD suprinși la un restaurant din județul Buzău au fost amendați de Poliție pentru că nu au respectat regula celor șase persoane la o masă în spațiile închise.

Citește Marcel Ciolacu, Mihai Tudose și încă 9 persoane, amendate pentru încălcarea regulilor anti-Covid. Anunțul Poliției

Iohannis, despre amînarea alegerilor

Despre amânarea alegerilor, Klaus Iohannis a precizat din nou în răspunsul dat jurnaliștilor la conferința de la Cotroceni de miercuri că nu vor fi amânate: „Despre ce or fi discutat (liderii PSD la pensiunea din Sărata Monteoru - n.red.), nu stiu, dar alegerile vor avea loc pe 6 decembrie”.

În plus, șeful statului este sigur că nu PSD va câștiga alegerile, ci PNL, iar premierul pe care îl va desemna este Ludovic Orban.

Întrebat de jurnaliști și dacă va numi un premier PSD în cazul în care PSD câștigă alegerile, Klaus Iohannis a răspuns că „prima mea opțiune rămâne Ludovic Orban”.

„Eu cred că alegerile vor fi câștigate de PNL. E părerea mea și a sociologilor care fac sondaje. PSD are probabil altă părere”, a mai comentat președintele.

Toate declarațiile făcute de președinte, miercuri, la palatul Cotroceni, în videoclipul de mai jos:

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL