Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alexandru Rafila, despre participarea la protestul împotriva OUG 13 din timpul guvernării PSD: Intoleranţa poate duce la un atentat la democraţie

Thursday, 15 October 2020, 21:31 Sursă: realitatea.net, Agerpres

Autor: Ioana Stanescu

 

Precizările lui Alexandru Rafila pentru presă au venit după ce a anunțat că va candida la alegerile parlamentare pe lista social-democraților. 

Alexandru Rafila a explicat joi, într-o conferinţă de presă, că a participat la protestul din Piaţa Victoriei din 2017 legat de Ordonanţa 13 aprobată de Guvernul social-democrat condus de Sorin Grindeanu pentru că a apreciat că s-au întâmplat anumite lucruri care nu erau corecte din punct de vedere politic.

La numai două săptămâni după instalarea Guvernului PSD-ALDE, condus de premierul Sorin Grindeanu, a fost emisă, pe 31 ianuarie 2017, celebra OUG 13 de modificare a legilor Justiției, mai exact de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală. Din acea seară a început, în fașa Guvernului, în Piața Victoriei, seria marilor proteste împotriva PSD și a modificărilor legilor Justiției. 

„Intoleranţa poate duce la un atentat la democraţie. Şi atunci s-au întâmplat anumite lucruri care, din punct de vedere politic, nu erau corecte şi care trebuiau îndreptate. Şi, până la urmă, protestul într-o piaţă publică a unui număr mare de oameni arată că societatea nu suportă astfel de derapaje. Şi cred că ăsta a fost mesajul şi nu cred că este niciun fel de ruşine să faci un astfel de gest. Este, dimpotrivă, o apărare a unui drept civic al democraţiei şi lucrul ăsta trebuie în mod foarte clar afirmat şi respectat", a declarat Rafila la sediul PSD, întrebat dacă a fost în Piaţa Victoriei în 2017, dar şi pe 10 august 2018.

El a precizat că nu a participat la protestul din 10 august 2018, potrivit Agerpres

Alexandru Rafila, președinte al Societății Române de Microbiologie și reprezentant al României la Organizatia Mondială a Sănătății, a anunțat joi că va candida pe listele PSD București la alegerile parlamentare. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL