DROGUL de 10.000 de ori mai puternic decât heroina. A ucis în SUA, acum face RAVAGII în Europa

 

Imediat după un prânz în familie, un tânăr i-a spus tatălui său că merge în camera sa să se uite la TV. A mers în dormitorul său şi s-a sinucis fără voie. Colby şi-a injectat ce credea că este heroină, cumpărată din orăşelul natal din Marea Britanie cu echivalentul a 50 de lei, fără să aibă timp să observe că drogul arată altfel decât de obicei. Tatăl său l-a găsit, mort, cu seringa încă în mână. Combinaţia luată de Colby, tânărul din Marea Britanie, nu este heroină, ci un amestec al drogului cu două opioide fabricate sintetic, fentanilul, un analgezic opioid de 100 de ori mai puternic decât morfina şi carfentanil, un tranchilizant pentru elefanţi, cam de 10.000 de ori mai puternic decât heroina.

Acestea sunt drogurile sintetice care au dus, scrie Daily Mail, la o "epidemie" care a ucis peste 64.000 de persoane doar în 2016 în SUA, iar în acest an se aşteaptă ca bilanţul morţilor să fie dublu. Amestecul de droguri a ajuns în Europa, unde deja provoacă morţi. Doar 0,00002 grame de carfentanil poate fi letal pentru o persoană.

În câteva săptămâni, în zona în care tânărul Colby locuia au murit 20 de persoane, toate din pricina aceluiaşi amestec de drog care face ravagii. În SUA, Prince a fost ucis de fentanil.

Datorită puterii lor, pentru traficanţi e mai profitabil, spun poliţiştii, să exporte o cutie de chibrituri cu fentanil, decât 10 kg dintr-un alt drog. Amestecul e aşa de puternic, încât diverşi traficanţi şi-au pierdut cunoştinţa încercând să îl porţioneze, iar asistentele chemate să ajute un tânăr cu supradoză în SUA au avut, la rândul lor, nevoie de îngijiri medicale doar pentru că au inhalat aerul din jurul tânărului.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?