Război TOTAL între palate: Replica lui Dragnea pentru Iohannis după ce acesta l-a făcut infractor

 

Preşedintele României Klaus Iohannis a susţinut o declaraţie de presă, la Palatul Cotroceni. Șeful statului a declarat că „România nu are prim-ministru”, iar Dăncilă „nu înțelege cum funcționează statul”. 

Replica PSD nu s-a lăsat aşteptată, partidul de la guvernare spunând că "Iohannis se lasă mânat de ranchiuna și obsesiile personale".Iohannis a atacat-o dur pe Viorica Dăncilă, dar şi partidul din care face parte prim ministrul. "Prima cauză a problemei este că, de facto, România nu are prim-ministru. Iar a doua cauză este totala inabilitate a PSD-ului de a face orice fără să mă contacteze. Constat că PSD-ul, sub acest Liviu Dragnea, şi-a pierdut capacitatea de a face politică", a spus preşedintele României. 

"Doamna prim ministru m-a sunat totuși ieri. Ce credeți că m-a întrebat? Dacă am terminat analiza și când cred eu că voi da un răspuns. Și i-am spus foarte politicos că azi și mâine nu, iar în zilele următoare o voi informa când ajung la o concluzie. Sincer, m-aș fi așteptat, așa printre vizitele pe care le face doamna prim ministru în străinătate, măcar să mă sune sau să mă caute și să întrebe: domnule președinte, de ce nu ne dați un răspuns, care este problema? Această doamnă pur și simplu nu înțelege cum funcționează statul. Noi nu suntem puși aici să ne trimitem hârtii scrise de secretari, secretare. Noi suntem puși aici pentru a rezolva problemele statului, pentru a rezolva problemele României și asta se face inclusiv prin colaborare și prin dialog instituțional", a mai spus Klaus Iohannis. 

Iohannis a reacționat după ce Viorica Dăncilă a declarat, în debutul ședinței de Guvern, că a sesizat Curtea Constituțională a României pentru a soluționa "blocajul" pe care l-a creat președintele prin neluarea deciziei de numire a miniștrilor Transporturilor și Dezvoltării.

"Curtea Contituţională nu va rezolva problema, problema este una politică. În peste 25 de cazuri CCR mi-a dat dreptate și a declarat respectivele legi neconstituționale. În afară de asta, PSD nu mai este capabil nici să negocieze politic. Nici nu mai negociază, ci încearcă să își impună voința prin politica pumnului în gură, acest lucru se vede și în Parlament și în modul în care se guvernează", a spus Klaus Iohannis.

Iohannis l-a atacat dur şi pe liderul PSD, Liviu Dragnea.

"Dacă s-a ajuns în această fază să stabilească CCR, voi aștepta decizia CCR și după aceea voi acționa constituțional.  Majoritatea pesedistă a considerat, la Senat, că un termen rezonabil este două-trei luni. Prin amânarea acestei decizii nu se blochează activitatea Guvernului, acest Guvern fiind condus de infractorul Dragnea prin interpuși", a mai spus preşedintele României. 

 

Replica PSD a nu s-a lăsat prea mult aşteptată.

Într-un comunicat oficial de presă, la blocajul președintelui Klaus Iohannis, cel care nu dorește să numească în funcție doi miniștri propuși de Guvern. PSD îl amenință pe Iohannis și arată că vor utiliza toate mijloacele legale și constituționale pentru a debloca situația. ”Partidul Social Democrat condamnă decizia iresponsabilă a președintelui Iohannis de a bloca funcționarea a două ministere cheie ale Guvernului României. Lipsit de orice argument politic, legal sau constituțional, Iohannis se lasă mânat de ranchiuna și obsesiile personale, aducând prejudicii statului român pe care ar fi trebuit să-l reprezinte. Iohannis pur și simplu blochează România, astfel încât Guvernul PSD+ALDE să nu facă investiții în autostrăzi și dezvoltare locală. Scandalurile și conflictele create de Iohannis sunt cu atât mai iresponsabile în contextul Anului Centenar și al apelurilor repetate din partea oficialilor europeni privind realizarea unui consens politic înainte ca România să preia președinția Consiliului Uniunii Europene.

Iohannis a manifestat astăzi un comportament lipsit de orice decență și bun simț față de doamna prim ministru, în ciuda mesajului de pace politică pe care aceasta i l-a adresat în cadrul ședinței solemne organizată în Parlament cu ocazia Centenarului. Dincolo de funcții, președintele Iohannis ar fi trebuit să dea dovadă de bună creștere și politețe față de o doamnă. În aceste condiții, PSD va utiliza toate mijloacele legale și constituționale pentru a debloca situația creată de Iohannis și pentru a-l determina pe acesta să respecte legile și Constituția României.”, se arată în comunicatul PSD.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Cote
08 Dec 13:59
Conform pasokului romanesc si a lingailor care il intretin, vinovati sint nato, eu, fmi, be, justitia, procurorii, serviciile, ..., romania si romanii, pentru ca multi dintre ei au fost prinsi furind, mintind, tradind, .... cum sa fii acuzat pentru citeva sute de mii de euro, luati demult, pentru citeva milioane, ferme, intreprinderi, pentru 47000 hectare padure, ... ? Acuzati si incarcerati sa fie aia cu caltabosii si femeile gravide nu hotii de marca !
Răspunde
0 0
Cum ne putem minti ? Uie asa,in scris!
09 Dec 07:50
3 Hai doamna Cote ca cei de la FMI,UE,NATO si ce mai ziceti nu au furat,ei au luat legal.Politicienii nostrii au sarcit pe smenarii striăni,caci au luat mita de la firmele române,scoțând in somaj pe italieni,fracncezi chiar si pe germani,care mai aveau actiuni de la olandezi.Or asta nu a scăzut nivelul de trai al lui Dumitru Transfugul.Un caz de politician care a furat de Fondul Proprietății de sta,ca dl Dragnea stiu ce a furat !
0 0
Cote
08 Dec 13:51
Totul devine o nebunie de lumea a patra ! Un paznic nu poate profesa daca are CAZIER ! Multi penali nu ar putea pazi nici cocinile dar stau gramada in parlament, au acces la informatii secrete si confidentiale, fac si modifica legi, primesc spaga, corup si se lasa corupti, ..., dau lectii multimii vorbind despre justitie, separarea puterilor, dreptate ! E noaptea mintii ! Lupii sint paznicii oilor !!!
Răspunde
0 0
johnneil
08 Dec 09:27
Astfel Johannes va fi declarat vinovatul principal ca nu avem autostrazi.
Răspunde
0 0
Mihalache
08 Dec 01:02
Dacă la parlamentari s-ar cere sa prezinte cazierul la alegeri nu am mai avea infractori în Parlament.
Răspunde
0 0
Si unii si alti vor rămâne în istorie,unii însă cu blesteme
08 Dec 07:29
2 Dl Mihalache,dacă nu avem infractori,e greu sa-i facem ziceți ?Dacă dl Drgnea e infractor că a vrut sa participe in alegeri prezidențiale dl Antonescu,fapt pe care ICCJ l-a calificat /nu faceti infart,mai sunt si alte noutăți/ca foloase necuvenite,dacă e vinovat ca de la primărie doua femei tineau un birou la partid,atunci fiti sigur ca fiecre om e un infractor.Unul ca a luat,fara sa cerceteze acte,case de-amoaca,altul a luat o mosie de la italieni,unii,mai harnici,au dat contracte la straini,ca sa le dea functii mari,ei ce ziceti ,rezistăm la infarct ?Dar dln titlu,nu e o lupta intre palate,ci intre doua interese fundamentale,dl Dragnea vrea sa scoată securitatea compradoare din politică si justiție,dl Vâlcov vrea investitii românesti cu fondul ăla/parca ai nostrii n-ar fi tot capitalisti /.iar doamna Viorica nu vrea sa lucreze cu ministrii care sunt ghidati de la Cotroceni.Ce e asa o problemă,chiar dacă schimbi guverne,cazute în rătăcire,după ce au primit răschitaore sub nas ?
0 0
ioan
07 Dec 23:48
Care doamnă ( cu literă mică ) care n-ar trece de evaluarea copiilor din clasele 5-9. Asta vorbește care nu scapă ocazia să mai împroaște niște bale , împotriva opoziției !!! Face pe mironosița că nu va da ordonanță pentru grațierea violatorilor , borfașilor , hoților , etc dar e ca în poezia ..Ea se jură că nu fură, dar l-am prins cu rața în gură !!! Ea să zicem că e păzită de haidamacii din jandarmaerie, dar ea nu are copii, rude , care să poată cădea victimă unui psihopat irecuperabil ca cel ce a atacat fata aceea in fața liftului eliberat prin așa zisa clemență a lui slugărel ?? Asta a făcut ea cu tudorel slugă model și cu PiSDiștii ei din șparlament !!! Când va cădea victimă una din rudele ei sper că nu va avea neobrăzarea să ceară să nu fie de față infractorul, violatorul, la depozițiile victimei în fața organelor judiciare !!! Să fi-ți ai drakkkkului de vopsiți chipurile în de dreapta !!! Dați spații în extenso jivinelor bolșevice iar pentru cei de dreapt numai puțin și culmea acoperite cu părerile de stânga a unor lefegii de-ai voștri, cică jurnaliști ( ai lui pește prșjit )
Răspunde
0 0
Stroe vasilica
07 Dec 17:55
!!!!!!! PROGRAMUL GUVERNARII PSD ALDE,,,zadarnicit de presedintele IOHANIS ,care a lezat !!!!O DOAMNA!! ! Care????? NUSTIU!!!!HABAR N AM!!!! INFRACTORII INTRE OGLINZI DEFORMATE!!!!!
Răspunde
0 0
Stroe vasilica
07 Dec 17:54
!!!!!!! PROGRAMUL GUVERNARII PSD ALDE,,,zadarnicit de presedintele IOHANIS ,care a lezat !!!!O DOAMNA!! ! Care????? NUSTIU!!!!HABAR N AM!!!! INFRACTORII INTRE OGLINZI DEFORMATE!!!!!
Răspunde
0 0
Amalia
07 Dec 17:45
Dl.presedinte Johannes a fost GENIAL astăzi!!! Punct ochit punct lovit cu armele proprii al PSD ului.Felicitari!
Răspunde
0 0
cotoi
07 Dec 18:01
4 mare dreptate aveti , niste dobitoci .
0 0
ioan
08 Dec 00:10
9 Jigodiile bolșevice se vaită că se blochează nu știu ce minister, dar de ce nu explică vândutul ăsta de la realitatea că nu este nici o problema. Ponta nu a luat interimar la justiție, aia cu capul și coafura cât claia nu a luat și ea un interimat de ministeriat, (cu nume ceva cu poezia lui Bacovia cu sicriul ), deci care e problema!!! Aia cu coafura cât claia nu e cea care a pus pe butuci firma Miraj că era mare directoare, că acum aducem produse de înfrumusețare din țările arabe ??noaptea minții , ăia nu au apă să bea toată lumea !!!
0 0
Jan
08 Dec 01:51
3 Aia care a falimentat Mirajul romanesc este Rovana Plumb, alta pramatie bolsevica.
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?