Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vremea schimbă foaia: ploi torențiale, condiții de grindină. Prognoza pe 3 zile

Monday, 04 May 2020, 08:37 Sursă: Realitatea.net

Aversele vor avea şi caracter torenţial, în sud şi în est vor fi însoţite, local, de descarcari electrice şi izolat vor fi condiţii de grindina. Se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 15...25 l/mp şi pe suprafeţe mici 30...50 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, mai ales pe creste, unde la rafală se vor depaşi viteze de 70...80 km/h, în regiunile sud-vestice, nord-estice şi izolat în restul teritoriului, mai ales asociat averselor. În zona montana înaltă trecator vor fi precipitaţii şi sub forma de lapoviţa sau ninsoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 21 de grade.

In Capitala, vremea va fi în general instabila şi se va raci. Vor fi averse în general moderate cantitativ şi descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu viteze la rafala de pâna la 35...40 km/h. Temperatura maxima va fi de 18...19 grade.

Mâine, vremea se va menţine în general instabilă. Vor fi averse pe arii relativ extinse, exceptând Oltenia, unde acestea se vor semnala doar izolat. Aversele vor fi însoţite local de descărcări electrice, mai ales în regiunile sudice şi sud-estice, unde vor fi şi condiţii de grindină. Pe suprafeţe mici cantităţile de apa vor depaşi 20...25 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificari la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 grade la Suceava şi 23 de grade la Drobeta Turnu Severin.

Mâine, în Capitală, vremea se va menţine în general instabilă. Se vor semnala averse posibil însoţite de descarcari electrice. Dimineaţa, 9-10 grade si temperatura maxima in jur de 20 de grade.

Miercuri, vremea va fi rece pentru prima decadă a lunii mai în aproape toată ţara, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 7-8 grade în estul Transilvaniei şi 16 grade la Drobeta Turnu severin si Giurgiu. Va ploua pe arii extinse, exceptând sud-vestul, unde ploile se vor semnala local. În partea de sud-sud-est a teritoriului vor fi averse ce pot avea caracter torenţial şi vor fi însoţite izolat de descarcari electrice, în timp ce în zonele montane vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpada. Local se vor cumula cantitaţi de apa de peste 20...30 l/mp. Vântul va avea intensificari în cea mai mare parte a ţarii, va sufla tare la munte, cu rafale de 80...100 km/h iar temporar, mai ales la altitudini mari, va fi viscol.

In Bucuresti, vreme rece cu 7-9 grade dimineata si o maxima de 14...15 grade. Temporar va ploua, iar după-amiaza vor fi posibile descarcari electrice.


Citeste totul despre:


Alte articole din: VREMEA
Adaugă părerea ta
Alte articole din: VREMEA