Vremea se menţine caldă! Prognoza meteo pe trei zile

Thursday, 26 February 2015, 20:15 Sursă: REALITATEA.NET

Cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse va ploua slab, în regiunile nordice. În zona montană înaltă se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat. Dimineaţa, în zonele joase, local va fi ceaţă.

BUCURESTI
În Capitală, tot vreme caldă pentru această dată. În jur de 1 grad dimineaţa şi condiţii de ceaţă şi 15 grade la amiază. Cerul va fi variabil şi vântul va sufla slab până la moderat. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

MUNTE
La munte valorile termice diurne vor creşte faţă de ieri astfel că vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru sfârşit de februarie. La amiaza vor fi : 8 grade la Stina de Vale, Paltinis si Predeal, 5 la Sinaia 1500, 2 grade la Semenic si 0 pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau.

Cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat. Dimineaţa şi noaptea, pe vãi şi în depresiuni, vor fi condiţii de ceaţă.

Stratul de zapada masoara 186 de cm la Balea Lac, 66 Sinaia, 58 de cm la Busteni, 36 de cm la Paltinis, 27 la Straja, 24 la Predeal, 16 la Arieseni.

REGIUNI
În regiunile intracarpatice vreme mai caldă decât ieri şi cu ploi mai puţine. Cerul va fi temporar noros şi în Maramureş şi nordul Crişanei pe arii restrinse mai ploua slab. Maximele zilei, predominant intre 10 si 13 grade, mai scazute doar in depresiuni : 8 garde la Miercurea Ciuc.

Şi în sud cerul este temporar noros dar probabilitatea de ploaie este redusă. Maximele, mari pentru această dată, sunt in general intre 12 si 15 grade, dar in Lunca Dunarii pot ajunge si la 16-17 grade la Giurgiu şi Călărasi. Dimineata in zonele joase local va fi ceata.

Cald şi în Dobrogea, 15 grade la amiaza la Tulcea si 13 la Constanta. Desi soarele ramine mai mult dupa nori nu se asteapta ploi decit putina ceata dimineata.

Cer încărcat de nori şi în Moldova şi chiar ploi slabe pe arii restrinse în partea sa nordică însă tot cald si aici pentru sfirsit de februarie : 10 grade la Suceava, 11 in Bacau, 13 la Iasi si Focsani si 14 la Galati.

În Capitală, tot vreme caldă pentru această dată. În jur de 1 grad dimineaţa şi condiţii de ceaţă şi 15 grade la amiază. Cerul va fi variabil şi vântul va sufla slab până la moderat. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

VREMEA pe 2 zile  
Sâmbătă, vremea se va menţine caldă pentru această dată, cu maxime între 8-9 grade in nordul Moldovei şi 16 grade la Pitesti. Cerul va fi temporar noros şi trecător va ploua slab, local în sud-vestul şi sudul ţării şi izolat în rest, iar în zona înaltă de munte vor mai fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Vântul va avea unele intensificări în Bărăgan, sudul Moldovei şi Dobrogea. Dimineaţa pe arii restrânse în zonele joase se va semnala ceaţă.

În Capitală, vremea se va menţine caldă: 4-5 grade dimineaţa şi în jurul valorii de 14 grade la amiază. Cerul va fi temporar noros, dar numai trecător va ploua slab. Vor fi condiţii de ceaţă.

Duminică deşi temperatura va marca o scădere uşoară, în special în regiunile nord-vestice şi de sud-est, vremea se va menţine caldă pentru începutul lunii martie. Maximele rămân peste 10 grade în aproape toată ţara cu cele mai mari valori, 14 grade la Sibiu, Drobeta Turnu Severin şi Giurgiu. Cerul va avea înnorări temporare şi local va ploua slab în jumătatea de nord-vest a ţării, mai ales seara, în timp ce pe crestele montane înalte se vor semnala precipitaţii mixte. În restul teritoriului, ploi slabe sau burniţă vor fi prezente numai izolat. Pe spaţii restrânse se va semnala ceaţă.

În Bucureşti, 5-6 grade dimineaţa şi o maximă termică în jurul valorii de 12 grade. Cerul va fi temporar noros şi trecător, în prima parte a zilei, vor fi condiţii de ploaie slabă sau burniţă.


Vezi mai multe


Alte articole din: VREMEA
Adaugă părerea ta
Alte articole din: VREMEA