Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

INCREDIBIL. Un trib din Amazon nu a ştiut până acum că există şi alţi oameni pe Planetă

Sunday, 06 July 2014, 10:14 Sursă: REALITATEA.NET

Din datele obținute de oficialitățile braziliene, oamenii au fugit din Peru, încercând să scape din calea traficanților de droguri și a celor care defrișează ilegal regiuni uriașe din pădurea amazoniană.

Luna trecută, membrii organizației Survival International avertizaseră autoritățile peruane și braziliene despre migrația mai multor triburi care nu au avut contact cu civilizația, membrii acestora fiind obligați să fugă din calea traficanților, a minerilor și a tăietorilor ilegali de lemne.

„Ceva extrem de serios s-a petrecut recent. Nu este normal ca un grup atât de mare oameni să își facă apariția în acest mod. Este ceva complet nou pentru noi și pentru ei. Situația pare foarte gravă și încă nu știm sigur ce anume a dus la apariția acesteia", a declarat Jose Carlos Meirelles, fost oficial al Departamentului Brazilian pentru Protecția Indienilor.

Membrii tribului și-au făcut apariția pe teritoriul nativilor Ashaninka, din zona râului Envira, la granița cu Peru. „Suntem din aceeași zonă. Este extrem de îngrijorător că rudele mele riscă să dispară. Asta arată clar nedreptatea cu care ne confruntăm toți. Iar ei sunt cu atât mai vulnerabili cu cât sunt extrem de speriați și nu pot comunica cu autoritățile. Ei nici măcar nu au conceptul de graniță. Ambele guverne, și cel peruan și cel brazilian, trebuie să conlucreze pentru a opri acest dezastru", a declarat Nixiwaka Yawanawa, membru al tribului Ashaninka.

Riscurile sunt enorme la adresa triburilor care încă nu au avut contact cu civilizația.

Mai multe pe Stiintasitehnica.ro.


Vezi mai multe


Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE