Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum vor arăta costumele spațiale ale viitorului

Wednesday, 26 March 2014, 14:33 Sursă: REALITATEA.NET

Z-2 Suit e costumul spaţial de următoare generaţie, care urmează lui Z1, nominalizat de revista “Time” printre cele mai bune invenţii ale anului 2012. De asemenea, Z-2 este unul dintre costumele care marchează câteva premiere pentru Agenţia Americană. Astfel, e primul costum testat în vid. În plus, mare parte din materiale şi îmbinări sunt realizate cu ajutorul obiectelor imprimate 3D. Au fost folosit şi lasere pentru scanarea 3D a astronauţilor, ca aceste costume să fie nu numai foarte eficiente, cât şi confortabile, scrie adevarul.ro.

NASA a anunţat că oricine poate vota pentru costumul spaţial până în 15 aprilie. Există trei designuri. Biomimicry E inspirat din lumea oceanelor, unde nu este foarte lumină. Astfel, acesta are benzi fosforescente care luminează atunci când este întuneric.

Potrivit NASA, acesta este un costum-omagiu. Unul pentru trecut, dar cu multe elemente de modernitate. Foloseşte fire Luminex şi emiţătoare de lumină, pentru identificarea de la distanţă a membrilor misiunii. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE