Coronavirus - România: 422852 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum arată cea mai lungă insectă din lume! A fost descoperită în China

Monday, 09 May 2016, 15:42 Sursă: REALITATEA.NET

Cu lungimea exactă de 62,4 centimetri, această insectă descoperită în provincia Guangxi (sud) depășește precedentul record în domeniu, deținut tot de o insectă băț, scrie Rador.

Aceasta fusese descoperită în Malaysia, în 2008, are 56,7 centimetri și este expusă la Muzeul de Istorie Naturală din Londra. Insecta deținătoare a noului record a fost capturată de entomologul Zhao Li, după ce a primit o serie de informații de la câțiva săteni despre existența unor insecte gigantice, foarte lungi și cu o grosime comparabilă cu aceea a unui deget de om.

Căutările lui Zhao Li au durat 6 ani. „Căutam insecte pe un munte cu altitudine de 1.200 de metri, la Liuzhou, în provincia Guangxi, în noaptea de 16 august 2014, când am văzut o umbră care semăna cu o nuia. Când m-am apropiat, am constat că și picioarele acestei insecte gigantice erau la fel de lungi ca ea”, a povestit Zhao Li.

Insecta a primit numele de Phryganistria chinensis Zhao în onoarea celui care a descoperit-o. Până în prezent, au fost descoperite peste 3.000 de varietăți de insecte din ordinul Phasmatodea.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE