Coronavirus - România: 3864 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO Drapelele celor 166 de țări infectate de coronavirus, proiectate pe statuia Hristos Mântuitorul din Rio de Janeiro

Thursday, 19 March 2020, 18:51 Sursă: realitatea.netEvenimentul religios organizat lângă această statuie, care este una dintre marile atracţii turistice din Brazilia, a fost oficiat de episcopul de Río de Janeiro, cardinalul Orani Joao Tempesta, potrivit Agerpres.

La eveniment au fost prezenţi doar fotografi şi fotoreporteri acreditaţi, având în vedere că Sanctuarul este închis pentru public începând de marţi.

Guvernul regional din Rio de Janeiro a anunţat luni închiderea tuturor atracţiilor turistice din oraş pentru a evita ca adunările de oameni să răspândească virusul care transmite COVID-19.

Preşedintele brazilian, Jair Bolsonaro, a dispus, de asemenea, închiderea tuturor parcurilor naţionale din ţară, inclusiv Parque Nacional de Tijuca, ce cuprinde cea mai mare pădure urbană din lume şi piscul montan Corcovado.

Proiecţia specială a drapelelor naţionale asupra acestei statui de beton, cu înălţimea de 30 de metri şi care îl prezintă pe Hristos cu braţele deschise, a avut loc după ce cardinalul de Rio de Janeiro a pronunţat rugăciunea Tatăl nostru pentru toţi bolnavii de COVID-19 din întreaga lume.

După proiectarea imaginilor cu steagurile naţionale, pe statuia lui Cristo Redentor a apărut şi harta cu fiecare continent în care au fost semnalate cazuri de infectare cu noul coronavirus.

În Brazilia, 533 de cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care 4 decese și doi oameni vindecați, au fost confirmate până joi, 19 martie. 

La nivel global, până joi, au fost confirmate 229.289 de cazuri  cu coronavirus, dintre care 9.324 decese, și 84.557 de persoane recuperate după infecția cu COVID-19.

HARTA LIVE CORONAVIRUS prezintă răspândirea COVID-19 la nivel global poate fi urmărită AICI

Alte articole din: SĂNĂTATE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE