Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Coronavirus. Republica Moldova se pregătește să declare stare de urgență

Monday, 16 March 2020, 19:41 Sursă: realitatea.net

 

În Republica Moldova au fost depistate până luni, 16 martie, 6 cazuri noi de infecție cu virusul nou. Dintre acestea 2 sunt de import, altele 4 sunt de transmitere locală. În total sunt 29 de cazuri confirmate de infecție și 20 de suspecți pe teritoriul țării vecine.

Guvernul cere Parlamentului declararea Stării de Urgență pentru 30 de zile. O decizie în acest sens a fost luată de Guvernul Republicii Moldova în această seară.

În cadrul ședinței de luni a Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale a fost discutată și oportunitatea instituirii Stării de Urgență. Este primul caz în istoria Republicii Moldova de declarare a Stării de Urgență. Comisia  a decis să prezinte Guvernului un raport privind necesitatea declarării stării de Urgență.

Mâine, 17 martie, Parlamentul se va întruni în ședință pentru a analiza această decizie, potrivit unimedia.info.

Republica Moldova a sistat deja activitatea tuturor punctelor comerciale cu amănuntul de luni, 16 martie, potrivit deciziei guvernului condus de Ion Chicu.  Excepție fac doar magazinele alimentare, farmaciile și stațiile PECO. 

Începând cu 17 martie va fi sistat definitiv transportul de pasageri internațional pe toate căile aeriene și terestre, a decis Comisia Națională pentru Situații Excepționale. Una din misiunile de bază ale poliției este prevenirea aglomerării oamenilor în diverse zone publice precum în magazinele alimentare și gările auto, potrivit comunicatului de presă al Comisiei.

Tot de mâine, 17 martie, restaurantele, cantinele, barurile etc. vor trebui să-și sisteze activitatea. Acestea, însă, vor putea livra către consumatori produsele sale.

Alte articole din: SĂNĂTATE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE