Coronavirus - România: 5202 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Coronavirus. Ce a făcut Israelul pentru 100.000 de teste COVID-19

Thursday, 19 March 2020, 19:03 Sursă: realitatea.net

 


Mossadul, serviciul extern de informaţii israelian, se va preocupa să localizeze kituri de testare a coronavirusului disponibile la nivel mondial şi le va aduce în Israel, care înregistrează un număr mic de contagieri, în mare măsură din cauza lipsei de teste, informează joi EFE, potrivit Agerpres.

Această agenţie de spionaj se foloseşte de reţeaua sa din întreaga lume pentru a localiza firme de la care să cumpere teste, iar miercuri noaptea a reuşit să aducă în ţară 100.000 de teste, potrivit portalului Ynet.

În următoarele zile, se aşteaptă să se mai obţină "câteva milioane" de kituri de acest tip, a căror provenienţă nu a fost dezvăluită.

Israelul, cu o populaţie de circa 9 milioane de persoane, intenţionează să achiziţioneze 4 milioane de teste.

Armata israeliană a format începând de joi dimineaţă 100 de echipe medicale care vor realiza testele de coronavirus la domiciliile a mii de persoane. Săptămâna viitoare, vor fi create alte 50 de echipe, iar 50 de echipe vor face teste în bazele militare.

În plus, Ministerul Apărării va avea misiunea de a cumpăra şi a aduce în ţară echipamente medicale necesare pentru a face faţă bolii.

Ministerul Sănătăţii va defini necesităţile şi va gestiona urgenţele, în timp ce Ministerul Apărării va trebui să localizeze, cumpere şi transporte materialul din alte ţări. În afară de teste, autorităţile israeliene caută să cumpere beţişoare de urechi, măşti şi ventilatoare.

În Israel au fost confirmate până joi 529 de cazuri, dintre care 11 s-au vindecat. 

La nivel global, până joi, au fost confirmate 229.289 de cazuri  cu coronavirus, dintre care 9.324 decese, și 84.557 de persoane recuperate după infecția cu COVID-19.

HARTA LIVE CORONAVIRUS prezintă răspândirea COVID-19 la nivel global poate fi urmărită AICI

Alte articole din: SĂNĂTATE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE