Liderul grupului parlamentar PPE, îngrijorat: Dăncilă să explice situația din România

Wednesday, 26 September 2018, 16:19 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Liderului grupului parlamentar al Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber, s-a declarat "foarte îngrijorat" de situaţia din România, afirmând că Guvernul înregistrează regrese în combaterea corupţiei. Acesta i-a cerut prim-ministrului Viorica Dăncilă să ofere explicaţii în Parlamentul European.

”M-am întâlnit ieri cu premierul român, Viorica Dăncilă. I-am spus că suntem foarte îngrijoraţi în legătură cu situaţia politică din ţara sa. Guvernul merge înapoi în combaterea corupţiei şi în privinţa independenţei justiţiei. Cred că premierul român trebuie să vină în Parlamentul European pentru a explica situaţia. Ce credeţi? Nu vom negocia statul de drept”, a scris Manfred Weber miercuri, pe Facebook, citat de mediafax.ro. 

România "merge înapoi în combaterea corupţiei, iar independenţa justiţiei este supusă presiunilor. Am văzut în vară, la Bucureşti, cetăţeni bătuţi de poliţie, sincer acest lucru nu este acceptabil. Combaterea corupţiei nu este un lux, este o necesitate absolută pentru protejarea cetăţenilor şi a companiilor de abuzurilor statului. De aceea, cerem urgent Guvernului României să schimbe direcţia. Suntem de partea cetăţenilor europeni şi nu vom purta niciodată negocieri privind statul de drept", a precizat Manfred Weber.

Dăncilă anunță la Bruxelles că PSD nu face campanie pentru referendum. Dragnea spunea altceva

Premierul Viorica Dăncilă discută, miercuri, la Bruxelles, cu socialiştii din Parlamentul European despre statul de drept, dar despre şi referendumul pentru familia tradiţională. La dezbaterea care are loc în grupul S&D din PE participă şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN