Coronavirus - România: 1952 de cazuri confirmate

FĂRĂ IMUNITATE. Camera Deputaților a LUAT ACT de DEMISIA lui VIOREL HREBENCIUC

Monday, 27 October 2014, 10:04 Sursă: REALITATEA.NET

Deputații s-au reunit  astăzi în ședința de plen pentru a lua act de demisia lui Viorel Hrebenciuc, dar și pentru a se lua o decizie în privința ridicării imunității deputatului Ioan Diniță, implicat în dosarul baronului de Brașov, Aristotel Căncescu. Parlamentarii au primit sms-uri duminică pentru a fi prezenți la ședință, trimis de președintele Camerei, Valeriu Zgonea, care i-a informat că la ședința de astăzi va fi prezent și președintele PSD, Victor Ponta.

"Domnul Viorel Hrebenciuc a depus demisia la 21 octombrie din funcția de deputat. Îl întreb dacă stăruie în demisie. Nu este prezent", a anunțat președintele Camerei, Valeriu Zgonea. La votul final de luni urmează ca deputații să se pronunțe pe hotărârea de vacantare a postului lui Hrebenciuc”,  a spus Zgonea. 

Practic, în momentul în care rămâne fără imunitate parlamentară, instanța poate decide oricând arestarea lui Viorel Hrebenciuc. Pentru a se lua act de demisia sa din Parlament este nevoie de jumătate plus unu din numărul total al aleșilor, mai exact 203, pentru a se asigura cvorumul de ședință.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ