Coronavirus - România: 121235 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Veste de ultima oră despre copilul căzut în puţ. Medici: "Pulmonar, nu putem spune că e foarte bine"

Sunday, 30 April 2017, 19:28 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit sursei citate, copilul respiră spontan, dar ajutat și de masca de oxigen, fiind în continuare în continuare sub tratament. Băiatul a fost detubat vineri.

"Asta înseamnă că a răspuns tratamentului aplicat. Acum, pulmonar nu putem să spunem că este foarte bine, are încă probleme respiratorii, dar respiră spontan și cu măscuță de oxigen. Este în continuare pe mască de oxigen. S-a trezit, a plâns. Privește. Să sperăm că după un consult neurologic, care va fi făcut în cursul zilei de astăzi, să avem și un rezultat pozitiv din punct de vedere neurologic", a spus medicul Raluca Alexandru, în urmă cu două zile. Marți seară, băiețelul de un an și opt luni salvat din fântâna de la Balta Sărată, județul Teleorman, a fost transportat cu elicopterul SMURD la București, la Spitalul "Grigore Alexandrescu", după ce a fost evaluat de medicii aflați la fața locului. După aproximativ zece ore de încercări, copilul a fost adus la suprafață cu tot cu pompa de sub el.

Pe parcursul operațiunilor de salvare, băiețelul a stat cu aproape jumătate din corp sub apă. Echipele de intervenție au încercat ridicarea acestuia cu ajutorul unor tije, dar au și săpat un șanț paralel cu fântâna, ca un canal de legătură cu băiatul.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ