Coronavirus - România: 2738 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

USR critică bugetul făcut de PNL: ”Pe ce se cheltuie concret banii noștri?”

Wednesday, 08 January 2020, 10:00 Sursă: Realitatea.NET

”Pe ce se cheltuie concret banii noștri?

Continuând seria pe bugetul 2020, să ne uităm la destinația cheltuielilor.

60% din toate cheltuielile statului se vor duce pe asistență socială și salarii. Dintre acestea, cea mai mare cheltuială este asistența socială.

Două treimi din asistența socială sunt pensiile. Cea mai mare cheltuială a statului român sunt pensiile. Iar ele cresc cu încă 24%.

Cheltuielile pentru ordine publică cresc semnificativ cu 15%. Să ne reamintim că de la acele ministere cu atribuții în ordinea publică se plătesc și 90% din pensiile speciale. Dar stăm liniștiți. Acum că primesc cu încă 15% mai mult, nu se vor mai repeta cazuri de tipul Caracal, Colectiv sau cel din munții Apuseni.

Apărarea primește cu 19% mai mulți bani de cheltuit. Sper să ne simțim mai apărați. Nu de alta, dar acum doi ani, avioanele F16, luate la mâna a 2-a de la Portugalia, nu au putut să decoleze la paradă pentru că era pista înghețată.

Ce putem face? În primul rând să stabilizăm cheltuielile publice care au explodat de la an la an. În al doilea rând, să ne întrebăm dacă chiar trebuie să plătim pensii speciale de 73.000 de lei pe lună în timp ce ne împrumutăm pentru a acoperi pensiile bazate pe contributivitate. În al treilea rând să stopăm programe de risipă și furt cum sunt PNDL.

Să tot crești cheltuielile pe deficit generează creșterea prețurilor. Ceea ce scade puterea de cumpărare a tuturor, inclusiv a pensionarilor. Suntem acum în drum drept spre a repeta scenariul de la începutul anilor 1990, atunci când am ajuns săraci dar cu salarii calculate în milioane”, a declarat Claudiu Năsui.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-08 10:16:55
Faceti bani USR sau demisia,bre,ca au strinii compradori destui .

Domnule deputat,unde ati invățat politică ,bre,că văd că economie nu cunoasteti ?Bugetul asigurarilor sociale nu este buget de stat,ci este restituirea contribuțiilor celor care le-au plătit când erau în muncă, pe bază de contract.Dar la voi ce contează contractul ,pumnul ,dacă se poate în gură !Apropo,stiu ca faceti parte dintr-un partid pus pe râcă si atât,dar sa faceti bani stiți,că văd că vă legați de cheltuieli.N-as vrea să supur pe mentorii dv ,dar petrolul ,gazul ,aurul sunt ale poporulu,si aduc venituri americanilor.Rusine pentru sărăcia norvegienilor, țărior arabe si altii care au petrol ,care le aduce bani cu lopata.Care sunt redeventele la noi ,dle Orban ?Dar câți EU se transmit anual din Roamania ?Că nu s-a inventat si retragerea calității de deputat,pentru cei care ne consideră monstrii lor,era sa zic prostii ,dar asta e adevărat.

2020-01-08 12:50:46
Gurzu Mihai

Nemernicia guvernează azi Romănia.

Alte articole din: POLITICĂ