Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Articolele autorului Monica Vasilescu:

Război în Ucraina, ziua 87
Război în Ucraina, ziua 87: Zelenski cere sprijin pentru a lansa ofensiva. Regizorul Oliver Stone susține că Putin a avut cancer- LIVE TEXT
Este ziua 87 a războiului din Ucraina. Rusia desfășoară o ofensivă majoră asupra teritoriului rămas sub controlul ucrainenilor în provincia Lugansk pentru a controla și mai mult din Donbas. Pe de altă parte, Volodimir Zelenski a cerut comunității internațioanle să-i furnizeze armamentul necesar pentru a lansa ofensiva de recucerire a Donbasului.
Bogdan Aurescu - Ministrul de Externe
Bogdan Aurescu a evidențiat implicațiile complexe ale conflictului militar declanșat de Rusia, la Consiliul de Securitate al ONU
Ministrul Bogdan Aurescu a prezentat în Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite, la New York, contribuţia României pentru contracararea efectelor războiului Rusiei contra Ucrainei, în cadrul dezbaterii pe tema "Menţinerea păcii şi securităţii internaţionale - conflict şi securitate alimentară", informează Ministerul Afacerilor Externe.