Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Articolele autorului Monica Vasilescu:

Înregistrările făcute de SRI pot reveni probe în dosar!
Înregistrările făcute de SRI pot reveni probe în dosar! Noile propuneri ale lui Predoiu
Este scandal uriaș după ce Ministerul Justiției vrea să reintroducă înregistrările făcute de SRI ca probe în dosar. Proiectul de modificare a Codului de Procedură Penală arată că înregistrările serviciilor secrete pot fi folosite inclusiv în cazul faptelor de corupție. Asta, deși în urmă cu doi ani, Curtea Constituțională a decis că datele culese de SRI pe mandat de siguranță națională nu pot fi considerate probe.
Ratele cresc din nou: IRCC a depășit 5 procente
Ratele cresc din nou: IRCC a depășit 5 procente - Românii cu credite la bănci vor avea rate-record
Lovitură uriașă pentru peste 500 de mii de români care au credite calculate în funcție de indicele IRCC. Indicatorul a depășit pragul de 5 procente, iar ratele vor crește cu câteva sute de lei. Spre exemplu, pentru un credit de 250 de mii de lei luat pe 30 de ani plătim mai mult acum cu 300 de lei. Suma crește, însă, dacă valoarea împrumutului este mai mare, iar analiștii avertizează că din aprilie va fi și mai rău. 
Adrian Năstase
Adrian Năstase, despre cum s-a făcut privatizarea Petrom. Ce ar trebui să facă România cu Austria pentru Schengen
Privatizarea Petrom a fost necesară ca România să intre în Uniunea Europeană. Este declarația făcută de fostul premier Adrian Năstase care a și semnat contractul. Prețul ca românii să poată circula liber în Europa a fost plătit în 2004 în beneficiul austriecilor, care acum sunt majoritari ai colosului petrolier al României. Premierul care spunea la acea vreme că cine conduce Petromul, conduce statul, îndeamnă acum românii să boicoteze Austria pentru că deschiderea noastră de până acum nu poate continua la fel, susține Năstase. 
Președintele României - Klaus Iohannis
România rămâne cu mâna întinsă la Schengen | Klaus Iohannis: „Să nu aveți așteptări extraordinare”
România rămâne cu mâna întinsă la Schengen. Ultimul consiliu european al anului s-a încheiat fără un mesaj clar despre aderarea noastră la Schengen. Înainte de reuniune, cancelarul austriac a umilit din nou România și a susținut că datele pe care le au autoritățile de la noi despre numărul migranților nu sunt reale. Mai mult, Karl Nehammer a cerut ridicarea unui gard la granița dintre Bulgaria și Turcia pentru oprirea refugiaților. Președintele României - Klaus Iohannis a explicat mesajele de la Consiliul European.