Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Turneu dezastruos. Cele patru minciuni spuse de Viorica Dăncilă la Bruxelles. Plus o gafă hilară

Thursday, 27 September 2018, 10:23 Sursă: REALITATEA.NET

Premierul Viorica Dăncilă a încheiat mini-turneul de la Bruxelles, unde a discutat cu europarlamentarii înaintea dezbaterii ce va avea loc săptămâna viitoare, pe tema situației din România. Potrivit informațiilor care au ajuns la presă, Dăncilă a servit oficialilor europeni cel puțin patru dezinformări, pe care Realitatea.net le enumeră mai jos. 

1. Dăncilă a spus colegilor socialiști europeni că PSD nu va face campanie pentru referendum. "Partidul Social Democrat nu va face campanie. Nu va face campanie. Este obligația tuturor să facă acțiuni care să arate ce înseamnă acest referendum. Dar nu vom face campanie pentru a se lua o decizie sau alta”, a spus premierul.

Pe 18 septembrie, în ședința de Guvern în cursul căreia s-a aprobat organizarea referendumului, Viorica Dăncilă afirma însă, cu subiect și predicat: "Partidul pe care-l reprezint a decis să sprijine acest referendum, iar această poziţie deschisă, asumată cred că este cel mai adecvat răspuns la o temă importantă cum este cea a familiei”.  

Imagini incredibile la Bruxelles. Dăncilă zâmbește, tace și fuge de presă. Reacția Euronews 

2. Premierul a susținut că ”60 la sută dintre magistrați sunt anchetați de DNA”. Peste 60% din judecători și procurori au dosare în diferite etape de analiză. Asta, oare, înseamnă independența Justiției?”, a spus Viorica Dăncilă, așa cum apare într-o înregistrare obținută de G4Media.

În realitate, potrivit Europa FM, sunt însă sub 100  de dosare în instanță, adică mai puțin de 2% dintre magistrați au dosar.

3. Dăncilă le-a spus ”Verzilor” europeni că se bănuiește că protestatarii erau aduși din afară și că erau drogați. 

Nici Parchetul, nici Jandarmeria nu au oferit vreun indiciu potrivit căruia protestatarii ar fi fost sub influența drogurilor. Printre protestatari s-au aflat cu siguranță români din diaspora, dar acest lucru nu justifică în niciun fel afirmația că ”erau aduși de afară”. 

4. Dăncilă le-a spus tot Verzilor că președintele Klaus Iohannis a fost cel care a dat-o afară pe Laura Codruța Kovesi, în condițiile în care Iohannis a evitat să accepte propunerea lui Tudorel Toader în acest sens până când a fost obligat de Curtea Constituțională. 

Gafă uriașă făcută de Viorica Dăncilă la Bruxelles, dezvăluită de un europarlamentar

 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ