Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gafă uriașă făcută de Viorica Dăncilă la Bruxelles, dezvăluită de un europarlamentar

Wednesday, 26 September 2018, 12:25 Sursă: REALITATEA.NET

”Tocmai am aflat de la Viorica Dancila, in plenul Grupului S&D, ca jandarmerita a fost “batuta cu bestialitate de protestanti”. Sper ca traducatorii au inteles ca este vorba de protestatari. Sa nu intram intr-un conflict religios”, scrie pe Facebook europarlamentarul Cătălin Ivan.

”Prezența lui Dăncilă oriunde în lume ne face de râs. Pe noi, ca țară, ca popor...nu se poate controla, nu se poate abține să nu se facă de râs”. Ne face pe toți de râs prin prisma funcției pe care o ocupă”, a comentat ulterior Cătălin Ivan pentru Realitatea TV.

---------

---------

Realitatea.net îi explică Vioricăi Dăncilă, cu ajutorul dicționarului, diferența dintre cele două cuvinte.

PROTESTÁNT, -Ă, protestanți, -te, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Adept al protestantismului; reformat. 2. Adj. Care ține de protestantism, privitor la protestantism. – Din fr. protestant. (sursa: Dexonline)

PROTESTATÁR, -Ă, protestatari, -e, adj. Care indică sau conține un protest; de protest. (Adesea substantivat) Care protestează într-o împrejurare oarecare, care aderă la o acțiune de protest. – Din fr. protestataire. (sursa: Dexonline)

Premierul Viorica Dăncilă discută, miercuri, la Bruxelles, cu socialiştii din Parlamentul European despre statul de drept, dar despre şi referendumul pentru familia tradiţională, au declarat pentru Mediafax surse din grupul S&D din PE.

Surse din grupul socialist din Parlamentul European au declarat pentru MEDIAFAX că printre temele de dezbatere care vor fi abordate la dezbaterea de la Bruxelles la care participă, miercuri, premierul Viorica Dăncilă se află „statul de drept” şi „referendumul pentru familie”.

La dezbaterea care are loc în grupul S&D din PE participă şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Potrivit agendei oficiale a ministrului, postată pe site-ul ministerului, Toader efectuează miercuri o „deplasare la Bruxelles unde se va alătura delegaţiei guvernamentale”.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ