Coronavirus - România: 18283 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

SURSE: Discuţii cu PMP ar putea avea loc abia după finalizarea negocierilor PNL-PDL

Tuesday, 27 May 2014, 17:24 Sursă: Mediafax

Atât liderii PDL, cât şi cei ai PNL sunt reticenţi în ceea ce priveşte negocierile cu Partidul Mişcarea Populară, în special din cauza imaginii Elenei Udrea care este asociată ca imagine lui Traian Băsescu, au susţinut sursele citate.

Aceleaşi surse au precizat că discuţiile cu reprezentanţii PMP ar putea avea loc abia după finalizarea negocierilor dintre PNL și PDL pentru o alianţă politică în perspectiva alegerilor prezidenţiale.

De asemenea, liberalii îşi doresc să ajungă la o concluzie în cazul discuţiilor începute cu Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele Forţei Civice.

De altfel, discuţiile de miercuri dintre liderii PNL şi PDL survin unor negocieri preliminare la nivelul eşalonului II din cele două partide înainte de alegerile europarlamentare. La momentul respectiv, întâlnirea între Crin Antonescu şi Vasile Blaga a fost amânată pentru după alegeri pentru a vedea raporturile politice dintre cele două partide, mai susţine sursele citate.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, după o şedinţă informală a conducerii partidului, că reprezentanţii PDL se vor întâlni, miercuri, la Parlament, de la ora 17.00, cu cei ai PNL, pentru o primă rundă de negocieri.

Marţi, liderul Forței Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, s-a aflat la sediul PNL pentru a discuta cu președintele demisionar al liberalilor, Crin Antonescu, variante de asociere a dreptei în urma scorului înregistrat la alegerile europarlamentare.

Ungureanu a declarat, la finalul discuţiei cu Antonescu, că discuţiile pentru coagularea dreptei sunt într-o fază incipientă şi nu este vorba despre fuziuni.

Elena Udrea a susţinut, marţi, într-o postare pe Facebook, că partidele de centru-dreapta nu se vor uni, deoarece "sunt prea mari resentimentele personale ale liderilor și prea slabe caracterele", ea susținând că se va putea face doar o înțelegere punctuală pentru turul al doilea al prezidențialelor.

Ulterior, Udrea a completat postarea de pe Facebook scriind la începutul textului că PMP acceptă orice inițiativă de unificare indiferent din partea cui vine și va susține orice candidat care poate să învingă candidatul PSD.

"Mişcarea Populară este gata să facă parte din orice proiect al dreptei unite. Mai mult, acceptă orice iniţiativă de unificare indiferent din partea cui vine. Va susţine chiar orice candidat care poate să învingă candidatul PSD, fără să importe din ce partid face parte”, a scris Udrea pe Facebook la începutul textului inițial, în care susține că partidele de centru-dreapta nu se vor uni.

"Partidele de centru dreapta nu se vor uni. Nu până la alegerile din toamnă. Sunt prea mari resentimentele personale ale liderilor și prea slabe caracterele pentru a le depăși, fie și în ideea măreață de a învinge PSD-ul la prezidențiale", a scris Udrea.

Ea mai susține că "incapacitatea politicienilor de a genera un proiect comun este dublată de frustrările și parti pris-urile jurnaliștilor și analiștilor de dreapta, care fac exact ce critică la liderii politici: unitatea dreptei, dar cum vrem noi și în jurul cui vrem noi".

"De aceea, ca unul dintre foarte puținii care chiar au încercat concret și încearcă și acum să realizeze o coaliție a forțelor anti PSD, vă spun că nu mai cred că este posibil. Poate o înțelegere punctuală pentru turul doi al prezidențialelor. Merge și așa, până la urmă, dar măcar hai să vedem fiecare bârnă din ochiul propriu înainte de a vedea paiul din ochiul celuilalt!", încheie Udrea.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ