Sondaj IMAS. Cine conduce în cursa pentru un nou mandat de preşedinte. Candidatul favorit din PSD

Monday, 07 January 2019, 14:40 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Potrivit datelor ultimului studiu realizat de IMAS la comanda Europa FM, Klaus Iohannis pare favoritul, cu 34,9% din intențiile votanților, fiind urmat de Călin Popescu Tăriceanu (ALDE), cu 12,9%, și de Victor Ponta (PRO România), cu 12,7%.

Dintre primii trei, doar Klaus Iohannis a anunțat oficial participarea la alegerile prezidențiale, în timp ce Victor Ponta a precizat, într-un interviu, în weekendul trecut, că nu intenționează să candideze. 

Sondajul care dă o nouă lovitură PSD. PNL, pe primul loc la intenția de vot pentru parlamentare

Pe locul patru s-ar clasa Dacian Cioloş (PLUS), cu 9,2% intenţie de vot, iar pe locul 5 Liviu Dragnea, care strânge doar 5,3%.

Sub 5% au Ludovic Orban (3,5% - PNL), Dan Barna (2,3% - USR), Eugen Tomac (1,8% - PMP) și Kelemen Hunor (0,7% - UDMR).

Când vine vorba de candidații PSD pentru funcția supremă în stat, preferată ar fi Gabriela Vrânceanu Firea, cu 42%. Aceasta este urmată de Liviu Dragnea, cu 23%.

Sondajul a fost realizat la comanda Europa FM de IMAS, în perioada 4-20 decembrie 2018. Interviurile au fost realizate prin telefon, utilizând metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Pentru acest studiu au fost intervievate 1010 persoane cu vârste de 18 ani și peste. Marja de eroare este de +/- 3%.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri