Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Senatorii și deputații s-ar putea reuni, marţi, pentru a discuta numirile în CA-urile SRR şi CNA

Monday, 24 November 2014, 17:32 Sursă: REALITATEA.NET

”Biroul permanent i-a solicitat preşedintelui Senatului să ia legătura cu preşedintele Camerei Deputaţilor să organizeze mâine un Birou Permanent reunit, probabil dimineaţa, la ora 9.30-10.00 pentru a se lua în discuţie demararea procedurilor necesare numirilor menţionate, dat fiind faptul că aceste proceduri ţin de Camerele reunite, de comisiile reunite de cultură”, a declarat Cristian Dumitrescu.

În cazul Consiliul Naţional de Integritate, pentru care au fost făcute nominalizările de către grupurile parlamentare din Senat, Cristian Dumitrescu a menţionat că raportul ar putea fi supus, marţi, votului plenului Senatului.

Consiliul Naţional al Audiovizualului şi-a încheiat activitatea la sfârşitul lunii octombrie şi o va mai putea relua abia după ce Parlamentul va numi patru noi membri, în locul celor ale căror mandate au expirat, respectiv Narcisa Iorga, Cristina Trepcea, Radu Călin Cristea şi Christian Mititelu. Pentru ca o şedinţă a CNA să poată să aibă loc, Consiliul trebuie să aibă un cvorum de opt din cei 11 membri numiţi, potrivit Legii audiovizualului.

La sfârşitul lunii septembrie, Narcisa Iorga a fost propusă pentru un nou mandat de membru titular în CNA, de preşedintele Traian Băsescu, iar Radu Călin Cristea a fost la rândul său propus pentru un nou mandat, de Guvern. De asemenea, Guvernul l-a propus ca membru titular în CNA pe Gabriel Tufeanu. Camera Deputaţilor nu a trimis, încă, propunerea pentru un membru titular în CNA.

În ceea ce privește Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, pe 16 iunie, plenul Parlamentului a aprobat noua componenţă a Consiliului, cu 332 de voturi "pentru" şi 49
"împotrivă", membrii CA depunând atunci şi jurământul pentru învestirea în funcţie, după ce mandatul fostului CA al SRR se încheiase la sfârşitul lunii iunie.

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, declara atunci că, potrivit legii privind funcţionarea TVR şi a SRR, validarea membrilor CA ai SRR se face conform ponderii parlamentare. Scutaru preciza că liberalii trebuiau să aibă două locuri, însă au primit doar unul şi au anunţat că PNl va contesta la Curtea Constuţională numirea noului CA. Totodată, Scutaru preciza atunci că la Curtea Constituţională va fi contestat modul în care PSD a decis ponderea în Consiliul de Administraţie al Radiodifuziunii, prin încălcarea legii.

Mai multe pe Mediafax.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ