Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rareș Bogdan, "șocat" de un gest al Ambasadei SUA la București: "Nu mă așteptam la asta!"

Friday, 13 May 2016, 23:26 Sursă: REALITATEA.NET

Rareș Bogdan s-a declarat "mâhnit" din pricina comunicatului remis de Ambasada SUA, în care se afirma că "Mihail Manoilescu a promovat și a contribuit activ la ideologia fascistă și sentimentul antisemit în România, care în final au condus la cea mai întunecată perioadă a acestei țări".

"Sunt mai mult mâhnit decât șocat... pur și simplui nu înțeleg. De ce, Doamne? De ce? Înțeleg că Ucraina s-a dus, înțeleg că Ungaria a deraiat, înțeleg că noua configurație de la Varșovia se negociază tot mai greu cu Polonia... Dar totuși nu se poate orice și oricum. Înțeleg foarte bine atenția sporită pentru ceea ce se întâmplă ăn România. Suntem avanpost NATO și partener strategic pe flancul estic", a scris jurnalistul pe pagina sa de Facebook.

"Manoilescu a fost unul dintre fondatorii școlii românești de economie și creatorul doctrinei protecționismului economic, doctrină folosită și azi în țări din America de Sud, mai ales în Brazilia... plus că unul dintre marii guvernatori ai BNR, poate unul dintre cei mai mari după fondatorul BNR, Carada. Sunt surprins de acest mesaj (cel al Ambasadei SUA, n. red). Nu văd cui folosește. Nu mă așteptam la asta și mai ales de acolo. Recunosc!", a adăugat Rareș Bogdan.

Ambasada SUA la București, cuvinte grele pentru Banca Națională a României

Valeriu Zgonea, discuţie cu Hans Klemm. Codurile penale, printre temele de discuţie

De altfel, ambasadorul american Hans Klemm a fost criticat și de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care a afirmat că afișarea diplomatului alături de Valeriu Zgonea a arătat "ca un selfie pe șpagă".

"Mai face niște vorbiri, niște comunicate, domnul Klemm atunci când exprimă poziţia Ambasadei faţă de evenimente politice, sociale din România, dar ca să apară alături de un politician, în asemenea circumstanţe, cred că este o premieră în istoria politico-diplomatică a relaţiilor româno-americane la Bucureşti", a precizat jurnalistul pentru Digi24.

"Deci domnului Zgonea - nu ştiu acum or fi vorbind în engleză, că aş fi fost foarte curios cu această ocazie să aud engleza domnului Zgonea - dânsului îi mai lipsea ciocanul acela, barosul cu care intenţiona să spargă zidul Casei Poporului alături de Roger Waters când a fost concertul la Bucureşti. Acest comportament al ambasadorului american, după părerea mea, încalcă toate uzanţele politice şi democratice. Este inexplicabil pentru mine", a adăugat el.
Întrebat dacă după această conferință comună Valeriu Zgonea ar putea să păstreze șefia Camerei Deputaților, Cristian Tudor Popescu a răspuns negativ: "Nici măcar. O să cadă pe spate Dragnea pentru că a venit domnul Klemm şi s-a afişat cu domnul Zgonea? Puţin îi pasă lui Dragnea, are socotelile lui interne aici", a menționat el.
 

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ