PSD pregătește mai multe măsuri. Printre cei vizați, copiii și jurnaliștii

Saturday, 14 December 2019, 10:18 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

PSD pregătește mai multe măsuri care se vor reflecta în bugetul pe anul 2020, a informat Realitatea PLUS.

Social-democrații vor să dubleze alocațiile copiilor, să reducă TVA cu 3 procente, să crească valoarea tichetelor acordate preșcolarilor din zonele defavorizate și să scutească jurnaliștii de plata impozitului pe venit.

Toate aceste proiecte urmează să fie introduse în Parlament și adoptate până la Crăciun. 

Referitor la scutirea jurnaliştilor de la plata impozitului pe venit, propunerea legislativă introduce în Legea Codului fiscal o nouă categorie profesională: "persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii şi asimilate salariilor şi pentru veniturile din drepturile de proprietate intelectuală, ca urmare a desfăşurării activităţii de jurnalism, în condiţii stabilite prin ordin comun al ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale şi al Ministrului Finanţelor Publice"

Propunerea defineşte activitatea de jurnalism astfel: "cercetarea, investigarea, interpretarea şi comunicarea ştirilor şi informaţiilor publice prin intermediul ziarelor, televiziunii, radioului şi altor mijloace de informare în masă, respectiv controlul funcţionării tehnice a echipamentelor pentru a înregistra şi edita imaginile şi sunetul şi pentru transmiterea pentru emisiunile radio şi televiziune a imaginilor şi sunetelor, precum şi a altor tipuri de semnale de telecomunicaţii terestre, marine sau aeriene, care se desfăşoară în baza unui contract de muncă şi a unui contract de drepturi de autor”, potrivit zf.ro.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-14 13:53:34
johnneil

La fiecare schimbare de guvern sa se dubleze alocatia la copii, asigurarile sociale, indemnizatiile celor cu deficiente locomotorii,. Tot asa sa fie scutiti cate o categorie de salariati. Poate astfel ii ajungem si noi pe cei din Luxembourg sau tarile Scandinave.

Alte articole din: Ultimele Stiri