Ponta, la Ziua Franţei: România este în spatele Franţei, românii se uită la ghilotină

Tuesday, 14 July 2015, 22:33 Sursă: REALITATEA.NET

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Francois Saint-Paul, a spus, în discursul său susţinut cu ocazia Zilei Franţei, că libertatea se datorează statului de drept, ceea ce este valabil şi pentru România.

“Pentru a construi un stat de drept, justiţia nu este suficientă. Este nevoie de un efort al tuturor instituţiilor. În concepţia pe care o avem, statul nu este clasa politică. Prin construirea administraţiei, construim statul”, a continuat acesta.

La rândul său, premierul Victor Ponta i-a arătat aprecierea ambasadorului Francois Saint-Paul pentru discursul său despre statul de drept şi a afirmat că cele două ţări trebuie să lucreze împreună, chiar dacă România se află în spatele Franţei, iar românii se uită în fiecare dimineaţă la ghilotină.

"Apreciez ceea ce aţi spus despre statul de drept, cred că trebuie să lucrăm împreună, chiar dacă în România suntem puţin în întârziere faţă de Franţa. În fiecare dimineaţă ne uităm la ghilotină, dar este întotdeauna un început", a spus Ponta la recepţia organizată cu ocazia Zilei Franţei.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ