Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PNL atacă la CCR procedura de selecţie şi numire a conducerii ASF

Thursday, 15 November 2018, 12:57 Sursă: REALITATEA.NET

"Bag-o şi pe asta în valiză, Liviule! Mitocănia a devenit politică de partid la PSD. Este clar că proprietari degetelor arătate prin Parlament sunt un accident al democraţiei. Degetul mijlociu al lui PSDragnea! PSD-ul împarte mitocănia în două. Cea clasică, grobiană de inspiraţie Dragnea-nişta care produce aplauze în PSD şi greaţă în restul societăţii. Şi cealalată… despre care vreau să vorbesc astăzi, mitocănia instituţională. Mult mai periculoasă şi mai perversă, în opinia mea. Pentru mitocănia grobiană am dezvoltat anticorpi. Întorci capul şi pleci mai departe", a scris Florin Cîţu, joi pe Facebook.

Liberalul a adăugat că modul de numire a şefiei ASF este "o mitocănie instituţională" pe care a mai întâlnit-o şi la alegere conducerilor CCR sau CEC.

"Pentru mitocănia instituţională acum căutăm soluţii! Recunosc, acest tip de mitocănie îmi generează o dorinţă de revoltă şi de a schimbă lucrurile imediat. Această mitocănia instituţională am văzut-o când au fost alese conducerile CCR, CC, CEC, toate companiile de stat, eliminarea OUG 109 şi cel mai recent la ASF. Conducerea ASF numită acum două zile nu îndeplineşte condiţiile de profesionalism şi experienţă cerute de lege. PSD a transformat şi ASF într-o anexa PSD. PNL va ataca la CCR procedura de selecţie şi numire a conducerii ASF! Acum aveţi explicaţia pentru care PSD amâna acest proces de selecţie de câteva săptămânii. Ar mai fi fost încă bilă neagră în raportul MCV", a conchis Cîţu.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senat a votat, miercuri, numirea în funcţia de preşedinte al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară pe actualul preşedinte al instituţiei, Leonardo Badea. În funcţia de prim-vicepreşedinte al ASF a fost votată Elena Doina Dascălu.

Candidaturile pentru ASF ar fi trebuit să se desfăşoare săptămâna trecută. Liderul PSD, Liviu Dragnea a precizat, marţea trecută, că audierile pentru şefia ASF au fost amânate, după ce, cu o seară în urmă, a spus că liderii partidului au ridicat o „problemă umană”, respectiv că lui Leonardo Badea i-a fost promis că va primi un nou mandat în fruntea instituţiei.

"Eu aseară le-am spus colegilor că îl susţin pe Viorel Ştefan. Azi colegii mei au ridicat o problemă umană, în sensul că lui Badea i s-a cerut să-şi depună candidatura pentru ASF, anul trecut, renunţând la funcţia de parlamentar, dându-i-se asigurări pentru un nou mandat. Vom mai avea o discuţie mâine dimineaţă, dar într-adevăr e o situaţie delicată", a declarat Liviu Dragnea.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ