Pătru, scrisoare deschisă către experții electorali și operatorii de calculator ai secțiilor de vot

Saturday, 04 June 2016, 15:22, Sursă: REALITATEA.NET

Președintele AEP, Ana Maria Pătru, a adresat o scrisoare deschisă experților electorali și operatorilor de calculator ai secțiilor de votare desemnați la alegerile locale din data de 5 iunie 2016.

Adaugă părerea ta

"Vă anunț că, începând cu alegerile locale din data de 5 iunie 2016, ați devenit partenerii AEP în cea mai importantă misiune electorală din ultimii 26 de ani. Fie că eşti expert electoral, fie operator de calculator al secţiei de votare, ai şansa de a demonstra că în România democrația se întemeiază pe alegeri libere și corecte", îşi începe Ana Maria Pătru scrisoarea.

"Știm cu toții că alegerile locale din 5 iunie 2016 vor fi un test naţional pentru toţi cei implicaţi în aplicarea reformei legislației electorale, în special în ceea ce privește informatizarea secţiilor de votare şi desemnarea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi a locţiitorilor acestora prin tragere la sorţi computerizată dintre membrii corpului experţilor electorali. Din  acest punct de vedere, rolul dumneavoastră este esențial și de aceea ați devenit partenerii noștri. Dacă eşti expert electoral, te încurajez să-ţi îndeplineşti atribuţiile cu responsabilitate și curaj, pentru că apartenenţa ta la corpul experţilor electorali îţi conferă deplină legitimitate şi te situează deasupra oricărei suspiciuni de partizanat politic. AEP contează pe tine pentru ca procesul de votare să se desfășoare fără probleme în toate secțiile de votare", continuă aceasta.

"Dacă eşti expert electoral, te încurajez să-ţi îndeplineşti atribuţiile cu responsabilitate și curaj, pentru că apartenenţa ta la corpul experţilor electorali îţi conferă deplină legitimitate şi te situează deasupra oricărei suspiciuni de partizanat politic. AEP contează pe tine pentru ca procesul de votare să se desfășoare fără probleme în toate secțiile de votare", mai scrie Pătru.

"Am convingerea că veți trece fără probleme testul acestui scrutin la care veți fi expert electoral sau operator de calculator în secția de votare și că veți rămâne partenerii noștri și la alegerile viitoare. Haideți cu toții să demonstrăm cetățenilor că votul lor este doar al lor și că alegerile din România reflectă voința lor și profesionalismul dumneavoastră", se arată pe finalul scrisorii deschise.