Mircea Geoană este noul secretar general adjunct al NATO. Geoană: ”Sunt profund onorat”

Wednesday, 17 July 2019, 15:27 Sursă: REALITATEA.NET

Mircea Geoană este noul adjunct al secretarului general al NATO, potrivit unui comunicat oficial al Alianței Nord Atlantice. Vestea fusese anunțată mai devreme de Realitatea TV.

”Sunt bucuros să anunț numirea lui Mircea Geoană ca Secretar general adjunct al NATO. Este un apărător ferm al legăturilor transatlantice și va aduce cu el o lungă experiență de om de stat și diplomat. Va fi primul român care ocupă acest post înalt”, a precizat secretarul general al Alianței Nord Atlantice, Jens Stoltenberg, potrivit comunicatului. 

Geoană o va înlocui în această funcție pe Rose Gottemoeller, care preluase postul în octombrie 2016. Este cea mai înaltă poziție politică deținută de un român într-o organizație internațională.

Mircea Geoană a fost ambasador în SUA și ministru de Externe. Ulterior, el a preluat șefia PSD și a candidat fără succes la prezidențialele din 2009. După ce a pierdut alegerile prezidențiale, a pierdut și alegerile pentru șefia PSD în fața lui Victor Ponta. Ulterior, a fost exclus din partid.

Mircea Geoană s-a declarat mândru și a apreciat provocarea și oportuniteta de a reprezenta interesele Alianței. 

”Sunt mandru sa fiu desemnat de catre Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, ca urmatorul Secretar General Adjunct. Este, deopotriva, o uriasa provocare si o oportunitate de a reprezenta interesele Aliantei noastre, care asigura securitatea a peste 1 miliard de cetateni. De-a lungul carierei mele diplomatice si politice am promovat legatura transatlantica si integrarea euro-atlantica a Romaniei. Sunt profund onorat sa fiu desemnat pentru aceasta pozitie cheie ce reprezinta, de asemenea, o recunoastere a importantei contributii a Romaniei in cadrul NATO.

Apreciez, in mod deosebit, sustinerea politica si institutionala trans-partinice de care s-a bucurat candidatura mea”, a spus Geoană. 


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN