Liberalii sesizează neconstituţionalitatea unui amendament la buget inițiat chiar de ei

Monday, 22 December 2014, 22:04, Sursă: REALITATEA.NET

Liberalii Tinel Gheorghe şi Eugen Nicolăescu au prezentat, luni, sesizarea privind neconstituţionalitatea Legii bugetului de stat, pe 2015, între aspectele reclamate de PNL regăsindu-se, inclusiv, un amendament iniţiat chiar de liberali, în comisiile parlamentare de buget-finanţe şi adoptat ulterior, informează Mediafax. 

Adaugă părerea ta

Primul argument invocat de liderul deputaţilor PDL, Tinel Gherghe, pentru care PNL a sesizat Curtea Constituţională, în privinţa Legii bugetului de stat pe 2015, a vizat faptul că proiectul Legii bugetului de stat trebuia înaintat de Guvern Parlamentului până la 15 noiembrie.

”În al doilea rând, nu avem strategie fiscal-bugetară, Legea responsabilităţii fiscal-bugetare spune clar că trebuie să ai până la 31 iulie strategie fiscal-bugetară, pentru trei ani de zile, în care să-ţi stabileşti clar cheltuielile cu principalii zece ordonatori de credite şi să stabileşti care este programul de investiţii. Nu avem o asemenea strategie fiscal bugetară şi din punctul ăsta de vedere este neconstituţională”, a mai declarat Tinel Gheorghe.

Ulterior, viceliderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a susţinut că, în cadrul şedinţei comisiilor parlamentare reunite de buget-finanţe, Opoziţia ar fi reuşit să limiteze ”posibilul dezastru pe care l-ar fi produs adoptarea prin legea bugetului a modificării definitive a Legii finanţelor publice locale, în sensul în care amendamentul este valabil numai pentru anul 2015”.

Cu toate acestea, Nicolăescu a admis că amendamentul pe care PNL îl contestă la Curtea Constituţională a fost iniţiat de Opoziţie şi votat favorabil.

”Normal, că noi l-am propus...corectat. (...) A fost poziţie politică. (...) A fost aprobat după ce noi am făcut amendamente şi s-au acceptat, deci în varianta modificată, care credem noi că va produce mai puţin rău”, a continuat Nicolăescu, după ce a fost întrebat dacă nu mai este de acord cu prevederea propusă.

Întrebat de ce PNL mai contestă la Curtea Constituţională amendamentul, Nicolăescu a răspuns:

”Ea se contestă din punct de vedere al modului în final în care a fost preluat de către PSD, că au mai făcut modificări după ce noi am făcut acele modificări”, a precizat deputatul PNL.

 

Mai multe pe Mediafax.