Kelemen Hunor: Cu excepția cazurilor de psihiatrie, reacțiile la proiectul de autonomie sunt normale

Wednesday, 08 October 2014, 17:24, Sursă: REALITATEA.NET

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine că, dacă se exclud "cazurile clinice, care trebuie tratate la psihiatrie", atunci reacţiile la proiectul de autonomie al Uniunii sunt unele "normale" din partea societăţii civile şi a sferei academice, transmite corespondentul Mediafax.

Adaugă părerea ta

"Dacă excludem cazurile clinice, care trebuie tratate la psihiatrie, eu spun că celelalte reacţii sunt unele normale într-o astfel de perioadă, mai ales în ceea ce priveşte reacţia societăţii civile şi a sferei academice. Cel puţin acolo unde am fost eu, la câteva dezbateri, pot să vă spun că există un interes, o deschidere, o încercare de a înţelege ce spunem, dar este şi responsabilitatea noastră de a da câteva explicaţii fiindcă prejudecăţile nu au dispărut cu comunismul",a spus Kelemen Hunor, miercuri, la Sfântu Gheorghe, răspunzând presei în privinţa reacţiilor legate de proiectul de autonomie al UDMR.

Preşedintele UDMR a subliniat că moştenirea comunismului trăieşte încă atât la maghiari, cât şi la români, şi dacă nu se va reuşi demontarea prejudecăţilor şi a stereotipurilor, atunci nici încrederea, "extrem de necesară pentru o societate puternică", nu va apărea.

 

 Mai multe pe Mediafax