Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alegeri SUA 2020: Joe Biden a CÂȘTIGAT președinția! Noul președinte al Americii: ”Ne aşteaptă o muncă grea! Voi fi un preşedinte pentru toţi americanii”

Saturday, 07 November 2020, 18:39 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

Joe Biden este al 46-lea președinte al SUA. El a obținut voturi peste pragul de de 270 necesar pentru a obține scaunul de la Casa Albă și se va adresa națiunii în această seară.

Victoria lui Biden se bazează pe rezultatele neoficiale ale statelor care și-au terminat numărătoarea voturilor. Alegerile au înregistrat cea mai mare participare din 1900. Biden a câștigat până acum peste 73 de milioane de voturi, cel mai mare număr pentru un candidat la președinția SUA. Trump a atras aproape 70 de milioane, al doilea cel mai mare număr din istorie.

Primul mesaj al noului președinte

“America, sunt onorat că m-aţi ales ca să conduc ţara noastră mare. Ne aşteaptă o muncă grea, dar vă promit asta: Voi fi un preşedinte pentru toţi americanii – indiferent dacă m-aţi votat sau nu. Voi menţine încrederea pe care mi-aţi arătat-o”, a scris Joe Biden pe Twetter.

Cine este Joe Biden

Joe Biden s-a născut în data de 20 noiembrie 1942, în Scranton, Pennsylvania, dar s-a mutat în Delaware în copilărie. A absolvit Universitatea din Delaware în anul 1965 și Facultatea de Drept din cadrul Universității Syracuse în 1968.

Democratul a îndeplinit timp de 36 de ani funcția de senator al statului Delaware (1973-2009), iar apoi a devenit vicepreședinte în ambele mandate ale președintelui Barack Obama.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ