Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Țiriac: M-ar interesa să văd un Guvern de uniune națională. Suntem în urmă

Tuesday, 27 October 2015, 23:14 Sursă: REALITATEA.NET

"Ce m-ar interesa tare mult ar fi să văd un Guvern de uniune națională. Toată lumea, la un loc, să facem ceva pentru România. Sunt 25 de ani în care două trilioane s-au făcut ca venit național. Unde sunt? Ca să ajung ultima țară din Europa din punctul de vedere al infrastructurii. Suntem în urmă. Toți le e frică să zică 'nu' pentru că se duc ba la DNA, ba unde se duc că toată treaba e oprită. Nu e glumă", a spus Țiriac.

Întrebat care este soluția pentru ca țara să funcționeze, Țiriac a răspuns:

"Dacă vă uitați în jur puțin, dacă luăm niște exemple, putem să spunem: uite, domnii ăștia l-au avut pe Havel, după pe Klaus; ungurii îl au acum pe acest Orban. Multă lume îl critică, însă, ăsta deocamdată bate cu pumnul în masă și la el, și la Bruxelles și spune: 'tara mea e înainte și după văd ce pot sa fac pentru alții'. Noi unul așa nu prea avem. Un Guvern de uniune națională, cu președintele în frunte acolo, care să fie președinte și să aibă grijă de absolut toți".

"Nu suntem în stare să spunem 'asta e țara noastră'. Respect Bruxelles, dar avem și noi să ne rezolvam problemele noastre întâi", a mai punctat Țiriac. 

Întrebat cum își explică faptul că atragerea de fonduri europene, în România, se desfășoară cu dificultate, Țiriac a explicat:

"Noi facem o greșeală capitală: atâta birocrație și control peste control, peste entitate încât nu mai știi în ce parte te duci. Sora mea și-a făcut cu acel club independent, are banii ei, e în regulă. Toată lumea știe, dar acolo, iar ne-a pus să controlăm. Dacă nu controlăm, zic că noi suntem înăuntru. Domnule, încă o dată: dacă într-adevăr, cineva, l-ați prins, dar nu cu un cârnat și o sticlă de țuică, cu care ne facem de râs în toată lumea, cu ceva adevărat care, până acum, 25 de ani nu s-a întâmplat. Dacă se întâmpla și prindeai doi-trei, în 1990, '91-'92, astăzi eram departe. Eram Elveția". 

În viziunea sa, problema "cea mai critică este prezumția de nevinovăție".

"Nu există un stat modern de drept, în lumea asta, care să nu respecte prezumția de nevinovăție. Este absolut necesar să avem toți acești mascați? Nu cred. Încă o dată: noi suntem o țară fericită, din punctul de vedere al violenței, criminalității și al acestor lucruri. Să batem în lemn. Nu credeți că ar fi mai bine, mâine dimineață, Klaus Iohannis să facă o lege și prima întrebare: 'unde sunt banii, ai plătit taxe?'. Nici taxe nu ai plătit? Dă banii pe care i-ai luat, mai dai amendă, dacă cumva ești politician sau acolo te-ai băgat... e altă treabă. Dai matale banii înapoi și, în felul ăsta, nu plătesc nici eu pușcăria și atunci unde mergem? Dacă toți sunt sau sunteți vinovați?", a mai afirmat Ion Țiriac. 



Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ