Ion Iliescu, mesaj neaşteptat pentru Regele Mihai, după ce Casa Regală a anunţat că este grav bolnav

Wednesday, 02 March 2016, 21:37, Sursă: REALITATEA.NET

Ion Iliescu a postat pe blogul său un scurt mesaj în care precizează că a aflat cu îngrijorare despre problemele de sănătate ale Regelui Mihai şi a subliniat că îi urează multă sănătate şi putere de a trece peste această cumpănă a vieţii. Totodată, fostul şef de stat a mai scris că prezența Regelui în spațiul public românesc a fost un exemplu de echilibru, și a contribuit la crearea unui climat de normalitate.

Adaugă părerea ta

"Am aflat cu profundă îngrijorare despre problemele de sănătate ale Maiestății Sale, Regele Mihai, care trece prin momente dificile. Îi urez multă sănătate și puterea de a trece de această cumpănă a vieții. Prezența sa în spațiul public românesc a fost un exemplu de echilibru, și a contribuit la crearea unui climat de normalitate. Sper să revină cât mai repede cu putință la proiectele sale", se arată pe blogul lui Ion Iliescu.

Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a regelui Mihai I, care a fost supus recent unei operații chirurgicale, suveranul afirmând, într-un mesaj făcut public miercuri, că este sigur că fiica sa "Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înțelepciunea și forța" de a-l reprezenta și de a duce la îndeplinire toate acțiunile sale publice.

"În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situație vine în anul în care Familia și Țara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei și a Statului Român modern. Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înțelepciunea și forța de a mă reprezenta și de a duce la îndeplinire toate acțiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-și continue menirea și să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei", a transmis Regele Mihai I.

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al Regelui Mihai I, Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a regelui, care a fost supus recent unei operații chirurgicale, iar diagnosticele puse de echipa medicală sunt carcinom epidermoid metastazant și leucemie cronică. "Majestatea Sa urmează un tratament complex și solicitant, care îl împiedică să apară în public, și va petrece, de aici înainte, o perioadă de refacere", precizează sursa citată.