Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Merkel, despre aderarea României la Schengen, în acest an: Nu pot să afirm nimic în momentul de față

Thursday, 26 February 2015, 16:50 Sursă: REALITATEA.NET

"Am abordat în cadrul întrevederii și subiectul și aderării României la spațiul Schengen. Contăm pe sprijinul Germaniei pentru identificarea unei soluții care să permită avansarea spre realizarea acestui obiectiv. Există argumente pe care le credem convingătoare, care să ducă la eliminarea ultimelor rezerve invocate în trecut în acest proces", a precizat Iohannis. Între argumentele invocate, Iohannis a menționat ultimul raport MCV, dar și "capacitatea și contribuția deja demonstrată de România la asigurarea securității frontierei externe a Uniunii", scrie Agerpres

Între argumentele invocate, Iohannis a menționat ultimul raport MCV, dar și "capacitatea și contribuția deja demonstrată de România la asigurarea securității frontierei externe a Uniunii".

Pe de altă parte, întrebată dacă aderarea României al spațiul Schengen poate fi luată în considerare până la sfârșitul acestui an, Angela Merkel a replicat: ”Ultimele rapoarte au fost mai pozitive. Vorbim despre următorii pași, nu pot să afirm nimic, dar înțeleg că România trebuie să primească un răspuns care să arate că mergem înainte. În ceea ce privește Moldova, o vom ajuta. Sperăm că noul guvern va lucra cu succes, va fi sprijinit de noi”, potrivit evz.ro

La scurt timp, Klaus Iohannis a postat pe pagina sa de facebook o scurtă sinteză a discuțiilor pe care le-a avut cu Angela Merkel: 

”Împreună cu doamna cancelar Angela Merkel am trecut în revistă evoluția relațiilor româno-germane din punct de vedere economic, cultural și politic. Pentru noi, Germania nu este numai unul dintre principalii parteneri economici ai României, ci şi unul dintre cei mai importanţi parteneri de dialog în interiorul Uniunii Europene şi în lume. I-am spus doamnei Merkel că ne bazăm pe sprijinul Germaniei în dorința noastră de aderare la spațiul Schengen, am apreciat prezenţa în România a unor investitori importanţi şi am afirmat deschiderea şi interesul nostru pentru atragerea unui număr și mai mare de companii germane, care să creeze noi locuri de muncă”

Reamintim că președintele Iohannis se află într-o vizită în Germania, având întâlniri cu președintele Joachi Gauk, dar și cu Angela Merkel.  

Șeful statului român a fost primit la Palatul Bellevue, unde a avut loc o ceremonie militară, iar apoi a semnat în cartea de onoare. Înainte de convorbirile tete-a-tete cu Joachim Gauck și dejunul de lucru oferit de președintele Germaniei, Klaus Iohannis s-a întâlnit cu un grup de elevi de la Școala Kepler din cartierul Neukolln, cunoscută pentru programele de integrare pentru copii din mediul migrațional.

Ulterior, el s-a întâlnit cu cancelarul german, Angela Merkel.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ