Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ialomiţianu: Sănătatea şi Apărarea nu primesc mai multi bani, doar dispun de credite de angajament

Tuesday, 28 July 2015, 22:07 Sursă: REALITATEA.NET

Gheorghe Ialomiţianu a mai susţinut că din bugetul Ministerului Sănătăţii s-au tăiat aproape 600 de milioane de lei, afirmând că premierul vorbeşte, de fapt, despre aprobarea unor credite de angajament, circa 268 miliane de lei, prin care a dat posibilitatea instituţiei să cheltuiască, însă nu a alocat efectiv banii, scrie Mediafax.ro.

"Dacă pentru Victor Ponta ar fi fost prioritară Sănătatea, ar fi lăsat acel supliment de circa 740 de milioane de lei, care reprezintă încasări suplimentare la contribuţii de sănătate, să rămână la Casa de Sănătate, ca această instituţie să dea banii spitalelor", a mai afirmat Gheorghe Ialomiţianu.

Cât priveşte Ministerul Apărării, Ialomiţianu a afirmat că Guvernul nu a dat bani acestei instituţii, ci "i-a dat posibilitatea să utilizeze nişte credite bugetare, să angajeze nişte cheltuieli pentru anul 2016, cum a făcut şi pentru Ministerul Sănătăţii".

El a mai atras atenţia asupra faptului că aceste credite de angajament sunt "nişte promisiuni pentru anul 2016", însă există riscul ca Guvernul "să nu poată să le angajeze", precizând că "atunci când vrei să faci o cheltuială trebuie să virezi efectiv bani".

În opinia fostului ministru al Finanţelor Publice, "cel mai grav" aspect al actualei rectificări bugetare este "tăierea sumei de un miliard de la Transporturi", unde Victor Ponta ar fi trebuit "să dea nişte bani să asigure finanţarea", precizând că porţiunea din tronsonul Comarnic - Braşov, scoasă la licitaţie, nu are finanţarea sigurată.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ