Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

George Maior: Marea Neagră ar putea deveni o linie de demarcație între Rusia și Occident

Thursday, 16 June 2016, 17:58 Sursă: REALITATEA.NET

„Marea Neagră este pe punctul de a deveni o linie de demarcație între Occident și Rusia”, arată Maior, în comunicatul citat de Agerpres. El a mai arătat că se remarcă o creștere a capacităților militare rusești în zona lărgită a Mării Negre: în regiunile separatiste din Georgia și în regiunea Transnistria din Republica Moldova, ceea ce poate genera insecuritate și instabilitate.

"România este o țară aflată în prima linie, un rol de neinvidiat pe care țară noastră l-a mai avut. De această dată, datorită faptului că suntem membru NATO și UE, regiunea Mării Negre a câștigat mai multă atenție la nivel strategic și, în consecință, aliații iau în considerare o prezență regulată, multinațională a NATO în Marea Neagră, în conformitate cu dreptul internațional. Parteneriatul și contribuția SUA la aceste măsuri rămân extrem de importante pentru a face din Marea Neagră o regiune mai sigură. "European Reassurance Initiative" este o dovadă a implicării SUA și dorinței sale de a sprijini securitatea aliaților", a declarat George Maior.

Maior a participat la conferința "Black Sea Energy and Security", organizată de Atlantic Council, fiind vorbitor în cadrul panelului "The Changing Military Balance în the Black Sea".

În cadrul evenimentului au fost evaluate provocările actuale ale contextului de securitate din regiunea Mării Negre.

Sursa: Agerpres


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ