Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Eugen Tomac cere decretarea stării de urgență națională din cauza coronavirusului

Tuesday, 10 March 2020, 18:32 Sursă: Realitatea.NET

"Prima grijă: sănătatea publică

Cred că, începând de astăzi, toată clasa politică trebuie să aibă un singur obiectiv: să-i apărăm pe cetățeni de acest virus nimicitor care a paralizat state întregi și a curmat viața a mii de oameni. Pentru că apar zi de zi noi cazuri de persoane testate pozitiv cu COVID-19, consider că măsurile luate până în prezent sunt utile, dar nu suficiente.

De aceea, recomand să luam măsuri ferme care vor ajuta la evitarea unui dezastru, așa cum este el definit în lege. Nu trebuie să așteptăm să moara români pentru a lua măsuri și mai drastice, nu trebuie să apăra sute de români testați pozitiv pentru a închide orașe sau pentru a băga în carantină județe întregi. Trebuie să declarăm stare de urgență și să dam țării un Guvern stabil în această săptămână pentru a gestiona cât mai eficient aceasta situație nefericită în care ne aflăm.

Nu îmi doresc să politizăm subiectul coronavirus, dar cred că, înainte de anticipate, de majorități în Parlament, de alegeri locale și multe altele, cel mai important este să facem ce trebuie pentru a salva vieți", a declarat Eugen Tomac.

 
 
 

Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ