Eugen Nicolăescu: Parlamentarii PNL au sesizat CCR cu privire la legea bugetului de stat pe 2015

Monday, 22 December 2014, 18:38 Sursă: REALITATEA.NET

Viceliderul deputaţilor liberali, Eugen Nicolăescu, a anunţat, luni, că parlamentarii PNL au sesizat, în cadrul aceleiași zile, Curtea Constituţională cu privire la legea bugetului de stat pe 2015. Nicolăescu a contrazis afirmaţia premierului Victor Ponta potrivit căreia contestarea bugetului ar duce la amânarea majorarării pensiilor, informează Mediafax.

Adaugă părerea ta

”Curtea Constituţională are la dispoziţie 20 de zile de analiză şi dezbatere a proiectului supus contestării. Cu alte cuvinte, termenul expiră la 11 ianuarie. Mai departe, se pot întâmpla două lucruri: Curtea Constituţională să declare constituţional proiectul de lege şi el pleacă la promulgare sau să-l declare neconstituţional, şi atunci procedura cea mai simplă este: îl trimite la Parlament pentru a-l pune de acord cu prevederile constituţionale aşa cum va spune Curtea la vremea respectivă. Din 11 ianuarie până la sfârşitul lunii ianuarie, dacă există voinţă politică din partea lui Victor Ponta şi a PSD, proiectul de lege poate fi revizuit şi poate fi trimis la promulgare şi altfel încât proiectul de lege să intre în vigoare”, a susţinut Eugen Nicolăescu.

Totodată, viceliderul grupului PNL a ţinut să sublinieze că ”nu există niciun pericol de a nu se da oamenilor drepturile care sunt prevăzute în legea bugetului”.

”Dar eu cred că datoria noastră este să nu permitem ca să apară în Monitorul Oficial o lege suspectată de neconstituţionalitate. Noi trebuie să le dăm oamenilor o lege constituţională în care prevederile legale să fie în acord definitiv cu Constituţia. Afirmaţiile lui Victor Ponta referitoare la neplata pensiilor, la neplata unor drepturi salariale sau a altor binefaceri ale teleguvernării pesediste sunt manipulatorii, demagogice şi extrem de periculoase prin populismul lor”, a mai declarat deputatul PNL.

 

 

Mai multe pe Mediafax.