Coronavirus - România: 113589 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dragnea, după ce Băsescu a lăudat delegarea atribuţiilor primarilor: Nimeni nu e imperfect total

Saturday, 26 April 2014, 19:42 Sursă: Mediafax

"Nimeni nu este imperfect total, şi preşedintele Băsescu are momente, recunosc, foarte rare, când spune lucruri corecte", a spus Liviu Dragnea, despre declaraţia preşedintelui Traian Băsescu, prin care şeful statului se declara de acord cu proiectul de lege privind delegarea unor atribuţii ale primarilor.

Dragnea a explicat că nu era normal ca, pentru semnăturile pe care le pune pe nişte documente elaborate de specialiştii din aparatul său, primarul să fie tras la răspundere, pentru că nu trebuie să fie neapărat inginer, jurist, ci un om ales de cetăţeni, pentru a decide oportunităţile de dezvoltare din comunitate.

"În schimb, funcţionarii care pentru asta s-au pregătit, au dat concurs, îi furnizează primarului toată baza legală, economică, pentru a putea decide, da sau nu. Nu trebuie să răspundă primarul. Este o modificare cerută de ani de zile de aleşii locali şi este o clarificare aşteptată şi firească", a explicat Liviu Dragnea.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că legea prin care se pot delega atribuţii ale primarilor este corectă, iar un edil va delega responsabilitatea în măsura în care va avea încredere în aparatul său, şeful statului adăugând că se reduce "spectacolul arestărilor".

Băsescu a declarat, într-o conferinţă de presă la Cotroceni, răspunzând unei întrebări, că în toate cele 20 de zile, plus cele trei zile în care a stat la Consiliul Legislativ, deci 23 de zile lucrătoare, nu a existat nicio observaţie cu privire la această lege, nici de la Parchete şi nici de la ANI. "Această lege, înainte de promulgare, a făcut obiectul unor discuţii în rândul consilierilor", a mai spus Băsescu, precizând că el avea cea mai mare experienţă în administraţia locală, prin mandatele la Capitală.

"Am considerat că promulgarea legii este corectă şi că legea este corectă", a declarat Traian Băsescu, adăugând: "Sigur, se reduce spectacolul, dacă nu mai ai primari, preşedinţi de Consilii Judeţene, din ce să trăim dacă nu avem spectacolul arestărilor?".Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ