Coronavirus - România: 2245 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Curtea de Apel obligă Guvernul să facă alegeri pentru şefia CJ Cluj

Friday, 03 April 2015, 20:21 Sursă: REALITATEA.NET

"În halul acesta a ajuns Victor Ponta să-și dorească menținerea la putere, încât a trebuit obligat prin hotărâre judecătorească să ia în serios legea și să nu-și bată joc de drepturile clujenilor de a alege și de a fi ales. Sper că, în interesul cetățeanului, Guvernul Ponta va avea decența să respecte legea chiar dacă aceasta - după cum a invocat în apărare "nu prevede pedepse" pentru nerespectarea ei. Profit de ocazie să atrag atenția asupra unor astfel de legi date de dragul de a fi date, care nu prevăd și pedepse pentru cei care le încalcă, generând motiv de abuz. Poate legiutorul le va lua la purecat și le va armoniza cu cerințele", a confirmat copreşedintele executiv al PNL Cluj, Mihai Seplecan, pentru Ziua de Cluj.

Soluţia dată de instanţă arată că se "admite acţiunea formulată de PNL-Filiala Cluj în contradictoriu cu pârâtul Guvernul Romaniei. Obligă pârâtul să efectueze operaţiunile prevăzute de lege în vederea stabilirii datei desfăşurării alegerilor parţiale pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj". 

Decizia nu este definitivă, Guvernul poate ataca soluţia cu recurs întermen de 15 zile de la comunicare.

Potrivit legii, Guvernul ar fi trebuit să organizeze alegeri la şefia forului judeţean în termen de 90 de zile din momentul în care postul a rămas vacant, prin demisia lui Horea Uioreanu (6 octombrie 2014).

Mihai Seplecan a fost cel care a avut iniţiativa acţionării în judecată a guvernului şi a premierului. În instanţă guvernul nu s-a prezentat şi a trimis doar o întâmpinare în care a informat că acest demers ar impune suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne.

Mai multe pe ZiuadeCluj.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ