Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Culisele statului paralel. Gheorghe Ștefan Pinalti: I-am dat 75.000 de euro lui Culiță Tărâță. Banii îi dădea la SRI pentru "sondaje"

Wednesday, 18 November 2020, 07:40 Sursă: Realitatea PLUS

Gheorghe Ștefan și Culiță Tărâță au pornit o alianță politică electorală pentru alegerile locale din 2012. Aceștia au câștigat primăria municipiului Piatra Neamț, dar și Consiliul Județean. Dar, înainte de alegeri, cei doi colaborau pentru a face rost de „niște” sondaje electorale. Prețul? 150.000 de euro. Destinația? Serviciul Român de Informații. 

Întrebat, într-o intervenție la Realitatea PLUS, dacă i-a dat bani lui Culiță Tărâță, Gheorghe Ștefan a declarat: "O parte. Pentru că trebuia să contribuim. I-am dat cash, da, la sacoșă."

Întrebat dacă i-a dat bani pentru a-i da la SRI, acesta a replicat: "Jumate eu, jumate el, că așa a fost disputa. Partea mea a fost 75.000." 

Cei 150.000 de euro erau pentru sondajele electorale care ar fi fost livrate de anumiți angajați ai SRI.

"Culiță avea un caiet scris de mână, zicea: În comuna cutare, are atâta alianța, atâta PSD-ul... Nu era sondaj, știti cum se fac, profesioniste, cu număr de alegători. Cam era țeapă, dar n-am vrut să mă cert cu el", a mai spus Pinalti. 

Prietenia politică a început să scârțâie imediat după alegerile locale. Acum, Gheorghe Ștefan divulgă o prietenie mai puțin știută a fostului baron de Neamț Culiță Tărâță.

"Culiță Tărâță se lăuda ca este foarte bun prieten cu tatăl lui George Maior, cu profesorul. Cu tatăl Liviu Maior", a mai spus Pinalti.  


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ