Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cristian Diaconescu RENUNŢĂ LA CANDIDATURĂ. Udrea: "Dovedeşte că este un adevărat om de stat"

Thursday, 28 August 2014, 16:00 Sursă: REALITATEA.NET

Cristian Diaconescu va renunţa la candidatura ca independent la Preşedinţie şi va rămâne preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară. Totodată, acesta şi-a anunţat intenţia de a o sprijini pe Elena Udrea, candidatul PMP, în lupta pentru Cotroceni.

"Având în vedere situaţia internă extrem de complicată, ca de altfel situaţia internaţională, consider că, în acest moment, e mult mai important să avem, din punct de vedere politic, o atitudine solidară. Totodată, consider că proiectul preşedintelui Traian Băsescu în legătură cu modul în care statul român, sprijinit pe instituţii puternice, poate deveni un stat modern trebuie încurajat şi sprijinit atât de Fundaţia Mişcarea Populară, cât şi de PMP. (...) Pentru o atitudine politică consecventă, e normal şi natural să ne subordonăm proiectele politice personale. Fundaţia Mişcarea Populară, al cărui preşedinte sunt, o va sprijini pe Elena Udrea, candidatul PMP, în această candidatură. Într-un moment politic deosebit de complicat, solidaritatea între forţele politice trebuie să prevaleze în faţa unei agende personale", a spus Diaconescu.

În replică, Elena Udrea a declarat că gestul lui Diaconescu dovedeşte că acesta este "un adevărat om de stat".

"Îi mulţumesc domnului Cristian Diaconescu. Dovedeşte că este un adevărat om de stat, care pune interesul naţional pe care-l avem în acest moment, de a-l opri pe Victor Ponta să devină preşedintele României, în faţa unui interes personal", a Udrea.

"Diaconescu e un partener. Cred că, din acest moment, candidatura mea la Preşedinţie capătă şi mai mare consistenţă. Ştim că la capătul drumului ne aşteaptă victoria", a adăugat Udrea.

"Îmi doresc ca domnul Diaconescu să-mi fie alături în campanie. Vom merge în ţară şi vom convinge electoratul să vină alături de noi, iar în 16 noiembrie vom câştiga cu siguranţă funcţia de preşedinte al României", a adăugat Udrea.

"Va fi o victorie pentru România. Ţara are nevoie de un preşedinte responsabil, care să fi făcut ceva pentru această ţară, unul care să fie capabil să aducă optimismul românilor. Ponta nu e cel care poate să câştige Preşedinţia şi să facă din România ţara pe care o aşteptăm", a mai spus Udrea.

În finalul discursului, Udrea a ţinut să-i mulţumească lui Diaconescu pentru decizia luată.

"Îi mulţumesc pentru decizia pe care a luat-o, e şi un bărbat puternic pentru că vine alături de o femeie în această competiţie", a încheiat preşedintele PMP, Elena Udrea.Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ