Coronavirus - România: 27296 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Comisia de anchetă îi cere lui Kovesi să răspundă măcar în scris. A trimis două întrebări

Thursday, 27 July 2017, 09:51 Sursă: REALITATEA.NET

„S-a votat textul final al scrisorii. Citez întrebările din memorie: dacă dânsa s-a aflat la data respectivă la locul respectiv şi dacă da, în ce scop a fost acolo, în casa domnului Oprea. Acestea au fost întrebările adresate de către domnii deputaţi. Sunt două întrebări trimise de către deputaţi”, a precizat, joi, preşedintele Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009, deputatul PSD Anca Florea. Ea a menţionat că textul final al scrisorii a fost votat în unanimitate de către membrii Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009, iar scrisoarea va fi transmisă în cursul zilei de joi procurorului şef al DNA. Demersul Comisiei de anchetă de a transmite aceste întrebări Laurei Codruţa Kovesi are la bază refuzul repetat al acesteia de a se prezenta la audieri.

Pe ordinea de zi a şedinţei figurează solicitarea comisiei către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, răspunsul primit şi revenirea la această cerere de a-i fi pus la dispoziţie dosarul 213/P/2017 clasat. De asemenea, membrii comisiei vor continua dezbaterile cu privire la formularea de întrebări şefei DNA, având în vedere că aceasta a refuzat să vină în Parlament.

Parlamentarii din comisie vor discuta şi despre impactul deciziilor Curţii Constituţionale nr. 411, 428, 430 din 2017 asupra propriei activităţi. Totodată, vor fi discuţii în privinţa informaţiilor rezultate în urma audierilor şi a documentelor transmise de către autorităţile implicate în organizarea alegerilor din 2009 în vederea elaborării concluziilor raportului Comisiei de anchetă.

Termenul de finalizare a raportului este 8 septembrie. Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 trimite o nouă scrisoare procurorului general Augustin Lazăr în care revine cu cererea de a pune la dispoziţia acestui for copia dosarului referitor la acest scrutin.

"Este practic o somaţie către procurorul-şef, procurorul general, prin care demontăm toate argumentele făcute în scrisoarea trimisă către noi prin care refuză să ne furnizeze o copie a dosarului, argumentând, în drept, prin Constituţie şi legile în vigoare şi concluzionând că îşi exercită practic dreptul în mod abuziv, neexistând nicio lege care să-l împiedice să facă lucrul acesta", a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, deputatul PSD Oana Florea, preşedintele comisiei.

Parchetul General a respins, în 14 iulie, solicitarea iniţială a Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile din 2009 de punere la dispoziţie în copie a dosarului deschis în urma afirmaţiilor lui Dan Andronic şi care viza scrutinul.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ