Pensiile speciale pentru primari, pe masa Guvernului

Tuesday, 25 June 2019, 07:34 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Codul administrativ prevede pensii speciale pentru aleşii locali, dar si alte prevederi controverstate.

OUG ar putea anula sentintele definitive date în cazul retrocedărilor ilegale.  La scurt timp după ce informațiile a apărut în spaţiul public, ministrul Dezvoltării declara că articolele vor fi eliminate. Până  la această oră nu a fost publicată însă o variantă actualizată a Codului Administrativ.

Consiulul Economic şi Social a dat aviz negativ Codului Administrativ. E drept avizul este consultativ, însă fără acest aviz ordonanța nu ar fi putut fi votată în Guvern.

Un alt act important este asteptat să fie votat în sedinţa de Guvern. Este vorba despre ordonanța care reglementează transportul alternativ de persoane. Razvan Cuc a dat asigurari că noile reglementări vor fi adoptatea în această sedinţă. Pentru ca acest lucru să se întâmple OUG trebuie să primească avizul CES.

Potrivit OUG, transportul alternativ de persoane se poate efectua numai prin intermediul unei platforme digitale avizate tehnic de către Ministerul Comunicațiilor.

Anual, companiile vor trebui să achite o taxă de 50.000 de lei la bugetul de stat.

Se stabilesc reguli şi pentru soferi care efectuează transport alternativ. Trebuie să aibă vârsta de cel puţin 21 de ani și să dețină un certificat eliberat de Autoritatea Rutieră Română.

Autoturismele trebuie să aibă au maximum 5 locuri, inclusiv locul conducătorului auto, iar inspecţia tehnică periodică (ITP) realizată la fiecare 6.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri