Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce spune Iohannis despre o nouă suspendare a lui Băsescu

Thursday, 08 May 2014, 12:43 Sursă: REALITATEA.NET

"Eu citesc aceste declarații în cheia campaniei electorale. E drăguț că primul ministru și președintele republicii noastre frumoase petrec foarte mult timp aruncându-și unul altuia în cap tot felul de afirmații. Ar fi mult mai bine, pentru toată lumea, să își vadă de treabă. Nu (este o oportună o nouă suspendare n.r.). Este o aiureală, ca să nu spun altceva. Este o aflare în treabă de tip campanie electorală", a declarat joi, într-o conferință de presă, Klaus Iohannis, informează AGERPRES.

Victor Ponta a anunțat marți că Guvernul va sesiza Curtea Constituțională pentru a cere să stabilească dacă între președinte și Executiv există un conflict de natură constituțională, având în vedere că Guvernul este cel abilitat prin lege să se ocupe de organizarea și desfășurarea campaniei electorale. Sesizarea a fost înregistrată în aceeași zi la CCR.

"Guvernul României va sesiza (...) Curtea Constituțională în sensul de a analiza trei solicitări. Să analizeze existența unui conflict juridic de natură constituțională între Guvernul României, cel abilitat prin Constituție și lege să organizeze și răspunde, de altfel, de campania electorală, și președintele României. Să stabilească că acest conflict este cauzat de implicarea directă a președintelui în campania pentru alegerea reprezentanților României în Parlamentul European și în campania pentru alegerea unor mandate de deputat și senator în Parlamentul României. Să pronunțe o decizie prin care să stabilească în mod clar că președintele României, ca și alte categorii de persoane care ocupă anumite funcții, nu are dreptul de a face campanie electorală și de a se implica activ. În baza deciziei Curții Constituționale, evident, vom proceda în consecință", a mai declarat Victor Ponta.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ