Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce i-a cerut Iohannis noului ambasador al Rusiei la Bucureşti, după declaraţiile grave ale lui Putin

Thursday, 08 September 2016, 11:10 Sursă: REALITATEA.NET

Iohannis a transmis, în discuţia cu ambasadorul Federaţiei Ruse, că pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale în mod pragmatic şi predictibil – obiectiv împărtăşit şi de ambasadorul rus – este necesară, pe lângă respectul pentru dreptul internaţional, reconstruirea încrederii.

"Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, în discuţia cu ambasadorul Federaţiei Ruse, mesajul că pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale în mod pragmatic şi predictibil – obiectiv împărtăşit şi de ambasadorul rus – este necesară, pe lângă respectul pentru dreptul internaţional, reconstruirea încrederii. Pe această bază, România este deschisă dialogului bilateral, existând potenţial şi interese comune în diverse domenii, cum sunt cele ale cooperării economice sau culturale", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

 Vladimir Putin a declarat că dacă cineva este dispus să reconsidere rezultatele celui de-Al Doilea Război Mondial, Rusia este dispusă să poarte „discuţii”, precizând că ar fi vizate ţări precum România, Ungaria şi Germania.

„Nu ne vindem teritoriile, deşi problema tratatului de pace cu Japonia este crucială şi ne-ar plăcea să găsim o soluţie cu prietenii noştri japonezi. Este vorba de căutarea unei soluţii care să permită fiecărei părţi să nu sufere vreun prejudiciu, să nu se simtă nici câştigătoare, nici perdantă“, a susţinut Putin, întrebat de ziaristul John Micklethwait dacă Rusia, puternic afectată de sancţiunile occidentale, ar fi pregătită să renunţe la una dintre insulele disputate în schimbul unei cooperări economice întărite cu Japonia.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ